Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Crash-test v 70 km/h - Dodge městské policie vs. auto v protisměru

Aleš Jungmann
Diskuze (166)
On-boad video z vozidla Městské policie Lázní Bohdaneč ukazuje celý průběh střetu s autem jedoucím v protisměru.

Dne 20. září se na silnici mezi Lázněmi Bohdaneč a Starými Ždánicemi v dopoledních hodinách střetl policejní Dodge Intrepid s protijedoucím Audi 80. Oba řidiči před nárazem intenzivně brzdili a snížili tak energii nárazu, ani jeden z nich se nepokusil o vyhýbací manévr.

Nehoda naštěstí neměla vážnější následky, byť policejní speciál, dovezený jako ojetý z USA, a patrně i Audi 80 se kterým se čelně srazil, jsou na odpis. Poněkud svérázným strážníkům tak vypadl jeden služební vůz, nasadit proto nyní musejí i rezervní automobil se zhruba polovičním výkonem.

Podle prohlášení vrchního strážníka Pavla Řehoře zakoupí městská policie jako náhradu opět podobný vůz (cena se pohybuje kolem 400 tisíc Kč), tento totiž prý strážníkům zachránil život.

Aleš Jungmann
Diskuze (166)
3. 10. 2011 21:53
Re: Jojo
jiste. jsou to uredni osoby, a to bohuzel - nejsou zamestnanci statu, ale obce. a taky dostavaji vic a vic pravomoci, opet bohuzel. dneska kazdej * od mestaku ma moznost nahlizet do evidence obyvatel, registru aut, za chvili pri tutom tempu uvidi i kartu od zubare. Zvlastni, ze nikde jinde podobnej institut nemaji (na slovensku maji pomerne malo pravomoci), v nemecku je pouze ordnungsamt, co rozdavaji _pokuty_. boticky se tam nenosi, rychlost meri policie. jen u nas musime mit neco extra.

co se pravomoci tyce - jiste, vesnice podepisou verejnopravni smlouvu o spolupraci a mesto nekonci za znackou konec obce. Ale v intencich zakona 553/1991 Sb. je pusobnost mp vymezena do strezeni poradku v obci (katastralniho uzemi obce), ne, ze budou hlidat 90 nekde v lese pred obci. MP si bohuzel hraje na suplement statni policie a podle toho to taky vypada
3. 10. 2011 21:40
Re: Interpid?
uzasna mestska policie v Laznich Bohdanec sama porusuje zakon a provozuje auto s doplnkama, co nejsou schvaleny pro provoz na pozemnich komunikacich. Nikoho to ovsem nevzrusuje, protoze oni jsou preci skveli. A mimojine, vsimli jste si, ze jim ani nevystrelily airbagy? nehlede na dalsi doplnky, jako je majak, vyhledavaci svetlo, prepazka atd. Jsou to proste dementi, kteri se zhlidli v nesmrtelnym Walkerovi. A dalsi vec k pobaveni jsou jejich vylozky, kde si nafrkali hvezdicky jako u policajtu - u nas MP zadny hodnosti nemaji, pouze "straznik"
Avatar - white label
3. 10. 2011 21:33
Re: najhorsie na tom je
Možná od každého trochu - bedna, umaštěná sádlem... >:-[]
3. 10. 2011 21:19
Re: Shrnutí
měl jsem i video, ale pak se tak nějak omluvil, takže jsem to neřešil a vymazal....
3. 10. 2011 21:17
Re: Shrnutí
Netvrdil bych, že ve Fabii nikoho nechytí. Kdyby jim dávali pořádný motory 2.0MPI nebo 1.9TDi tak je situace jinak. Jenomže to je drahý a již hranici 400, za co mají třeba i ty Ameriky...Stejně to neberu jako dobrou volbu. Agilita vozů mizerná, brzdy mizerný, spotřeba vysoká....za 400t. nakoupit jeté Audiny A6 s 3.0 TDi Q a je vymalováno.
Jinak viník nehody měl štěstí, že měl staré Audi a ne starého Forda nebo Toyotu. To by dopadl podstatně hůře.
S tím pucováním bot opatrně, s policajtama mám dobré zkušenosti, ale ocamcať pocamcať. Jednou jsem policajta poslal do *,když buzeroval ohledně stání na chodníku na chalupě. Chodník je na mém pozemku a je můj. Byl to nováček, neznající místní terén, nervák (obzvláště, když jsem ho s úsměvem z chodníku vykazoval), který si volal posilu, vyhrožoval a pak si utrhl ostudu.