Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak vznikají ťukance z parkovišť

redakce AUTO.CZ
Diskuze (35)
Důlky, rýhy a další nepříjemnosti, se kterými se musí automobily na parkovištích každý den potýkat, vznikají v sekundě. Viník by se však měl zachovat čestně a škodu vykompenzovat.

Jistě to všichni znáte – zaparkujete před supermarketem nové, zánovní nebo třeba právě vyleštěné auto, na jehož vzhled a příkladnou péči skutečně dbáte. Po návratu však zjistíte, že vám auto někdo „oťukal“ dveřmi (v lepším případě) nebo třeba odřel při couvání nárazník. Co uděláte?

Pokud se naskytne podobný scénář jako v přiloženém videu, pravděpodobně nic. Jistě, chybovat může každý a navíc je více než zřejmé, že slečně zkrátka jen vyklouzlo madlo dveří a o zbytek se postaral poryv větru. Existuje však daleko lepší řešení, než zhodnotit situaci a zbaběle přeparkovat na jiné místo: vyčkat příchodu majitele vozu a domluvit se na náhradě škody. Sami byste to totiž jistě také ocenili…

redakce AUTO.CZ
Diskuze (35)
16. 4. 2014 00:43
...
Po a) ta baba bola uplna krava. Detto ten fesak. Nakopat.
Po b) vzdy davam pozor na druhe auta a myslim, ze som este nikdy ziadne nikdy netukol
Po c) do Talianska s vami, naucili by ste sa, co to znamena, ze auto je spotrebny tovar. Idealne Rim alebo Sicilia ;)))
Avatar - Hadraplan
15. 4. 2014 19:06
Re: Stání
Určitě je to z mé strany arogantní...o tom žádná. Ale po těch zkušenostech na to doslova s€ru.
Nebudu se vymlouvat na to, že mám přerostlé americké auto a do těch parkovacích míst se vejde jen tak tak. A proč? Protože parkovací místa staví podle stoletých norem, kdy po silnici jezdila 1000MB a jim podobné. Hlavně, že tam mají zasazené stromky v "květináči" z obrubníků. Postavím to s kolem k obrubníku a půl auta mi trčí do silnice.
Když zaparkuji přesně mezi čáry, tak vedle zaparkuje inteligent kolama na čáru a jsem v pytli. O ťukancích nemluvě.
Vetšinou to parkuji dál od vchodu a projdu se. Když to nejde, tak to vezmu přes 2 místa a čau. Dokud se lidé nenaučí parkovat, či otevírat dveře jako lidé, tak budu stále takto parkovat.
13. 4. 2014 22:04
Re: Neznášam
Mně se taky něco podobného stalo. Seděl jsem v autě a vedle zaparkovalo jiné auto. Hned jsem viděl jak se rozletěli dveře a prásk důlek byl na světě. Potom jeho matka vyběhla a řekla dítěti : "Copak nevidíš, že tam někdo sedí" což mě dostalo :-) . Než jsem stačil vystoupit byli pryč.
13. 4. 2014 21:16
Re: Stání
Arogantní mi přijde, když zastavím autem tak, jak mám - přesně do vymezeného stání. Schválně parkuji daleko od hlavního vchodu k supermarketu (na nejméně žádané místo). Jedu já a mé dvě děti (1,5 a 5 roků). Vzadu dvě autosedačky. Vrátím se a ejhle z jedné strany 10 cm místa, z druhé 20 cm. Takže co teď? Jedno dítě držím za ruku, druhé v náruči a ještě tašku s nákupem. Jediné řešení, které mě v tu chvíli napadlo bylo, že jsem si pomohl kufrem, obě jsem usadil a když jsem couvl, tak jsem je připoutal. Musím říct, že češi jsou děsný hov*** (určitě ne všichni, ale většina) - kdybych při kroupech otočil auto na jeden bok a pak na druhý, myslím si, že by na tom nebylo o nic hůř než po "správném" parkování v ČR. Uvozovky proto, protože když stojím tak jak mám, jsem na tom bitý, takže pro mě je to parkování špatné. Když budu mít auto nové, taky budu stát přes dvě místa a ještě poblíž sloupu, abych si to pojistil. Nevěřili byste jak jsou na tom úplně jinde v Rakousku a Německu - tam jsou maximálně ohleduplní a celkově je chování úplně někde jinde...
13. 4. 2014 20:42
Re: Pojišťovna
Je vidět, že své auto asi moc rád nemáte- já tedy na autě žádné ťukance a škrábance mít nechci a pokud mi někdo ten škrábanec/ťukanec způsobí, pak je na místě, aby škodu nahradil, třeba si alespoň příště dá pozor... přesně kvůli téhle české mentalitě- ťukanec, no a co, vždyť to nic není (když Vám nevadí omlácené auto, tak to neznamená, že to nevadí ostatním) jsem zcela rezignovala a miláčka zaparkovala do garáže a beru ho ven jenom na víkendové výlety, kdy není prakticky ani chvilku bez dozoru (minimálně na placeném hlídaném parkovišti) a na ježdění do města jsem si nechala poděděnou starou omlácenou mazdu- aby mě ty přibývající šrámy tolik neštvaly- sice mě neštvou tolik, ale pořád dost na to, abych měla sto chutí dotyčného pachatele praštit něčím po hlavě. Sice ano, stane se, může to být nehoda způsobená větrem, dítě si nedá pozor, ale to není omluva pro to aby pachatel odjel!!!!