Vrácení daní nemusí být v Evropě problém

Prezentace klienta
Mezinárodní přepravci zboží a majitelé transportních společností mají povinností nad hlavu. Někdy je pro ně proto náročné sledovat všechny novinky, protože musejí sledovat legislativní změny nejen v jedné zemi, ale hned v několika desítkách.

Minimálně starost o vrácení DPH mohou ale přenechat jiným. Jak na to?

Země se mezi sebou liší

V zemích Evropské Unie neplatí v oblasti daňové politiky jednotná pravidla. Každý stát má vlastní daňové sazby, což komplikuje vracení DPH (daň z přidané hodnoty, mezinárodně VAT – Value-Added Tax) v jednotlivých členských státech. Evropské právo určuje jen minimální sazbu, která musí být vyšší než 15 %. Její míra je však v každé zemi jiná, někde je to 19 %, jinde 21 %, ale jinde zase 27 %. V rámci jedné země přitom může být několik sazeb, například podle typu zboží.

Společnost obchodující ve státech Evropské unie, která odváděla při obchodních aktivitách v těchto státech DPH, může příslušné úřady v konkrétních zemích požádat o refundaci částky odvedené na dani. Přesný postup, potřebné formuláře a čas potřebný na vyřízení žádosti se v jednotlivých zemích liší. Může být nad síly jednoho člověka nebo malé společnosti, aby sledovali všechny legislativní změny, které se toho týkají, a měli zvládnuté všechny související byrokratické povinnosti. Právě proto existují specializované společnosti, které mají všechny potřebné úkony v malíčku, a celý proces vybaví za vás.

Důvěryhodný partner je základ

Asi každý bude souhlasit s tím, že svěřit externí společnosti dohled nad částí svých finančních toků je velká zodpovědnost. Proto je samozřejmé, že partner, který za vás bude řešit vrácení evropských daní, by měl být maximálně transparentní, férový a se spoustou zkušeností, které zaručují jeho profesionalitu a které se podepsaly pod spokojenost stovek zákazníků. Mezi nejzkušenější společnosti na trhu poskytující tyto služby patří EuroVAT. Za vše hovoří čísla – během více než 25 let své činnosti pomohla společnost EuroVAT zákazníkům z více než 30 zemí, přičemž ročně zpracuje více než 20 000 žádostí. Jako záruka může jistě působit i jejich partnerství se společností Total, jednou z největších mezinárodních společností, která se kromě výroby motorových olejů věnuje službám usnadňujícím mezinárodní přepravu.

Jak EuroVAT funguje? Dá dohromady veškeré vaše podklady a vaše nároky předloží příslušným daňovým úřadům. Peníze, které od těchto daňových úřadů obdrží, vám následně přepošle na účet. Výhodou je, že stejný postup si můžete uplatnit i na jiné daně, například daně z pohonných hmot.

Spočítejte si své úspory předem

Pokud vás zajímá, jakou částku by vám mohly jednotlivé státy Evropské unie vrátit, a chtěli byste to vědět ještě předtím, než o tyto peníze požádáte, můžete využít online kalkulačku zde. Po zadání všech potřebných údajů (výdaje a země, ve kterých jste produkt nebo službu zakoupili) vám kalkulačka zobrazí odhadovanou částku, která vám může být vrácena.

Ročně mohou výdaje spojené s obchodem v jiných členských zemích Evropské unie dosáhnout astronomické hodnoty. Daně, které k těmto výdajům automaticky platíte, tuto částku ještě navyšují. Pokud existuje legální a legitimní cesta, jejíž jedinou nevýhodou je její byrokratická komplikovanost, byla by škoda, kdybyste se nechali odradit a tyto peníze nechali propadnout. Využijte služeb spolehlivého partnera a získejte své daně zpět.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly