Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zajímavost: Kruhový objezd na druhou

Ladislav Čermák
Diskuze (57)
Obrazová dokumentace dalšího stupně rafinované tortury řidičů pochází z Velké Británie

Máte pocit, že kruhový objezd - takový, jaký se teď po stovkách začal objevovat v celé střední Evropě - je vrcholem složitosti a také jste si všimli, že ani několik let poté, co česká vyhláška srovnala přednosti v jízdě v tomto speciálním případě s evropskými zvyklostmi, které byly následně dostatečně vysvětleny v masmédiích, nemají zdaleka všichni řidiči jasno v tom, jak se vlastně na objezdu chovat?

Jen pro zopakování: Přednost má nově, nestanovuje-li místní úprava jinak, VŽDY vozidlo již jedoucí po kruhovém objezdu, tedy přijíždějící zleva. Při vjíždění na kruhový objezd nedáváme znamení o změně směru jízdy, při jeho opouštění naopak ano - aby řidiči, čekající na stejné komunikaci na vjezd, byli včas informováni o vašich úmyslech a mohli se rozjet o chvilku dříve.

Ovšem s obludností, zachycenou na fotografiích, si jen tak někdo neporadí, kromě hloubavých anglických řidičů, v jejichž vlasti se prý vyskytují hned čtyři "Kruhové objezdy na druhou". A pozor, to celé se samozřejmě odehrává při levostranném provozu, takže při cestování po britském ostrově přejeme pevné nervy!

Ladislav Čermák
Diskuze (57)
4. 6. 2005 14:21
Re: Madonna mia che minchione sei tu!!!
Tak jo, přiznávám, že tě čtu
2. 6. 2005 22:31
Re: Soucitim s GTI
No tobře, ale přesto ten motor získal prvenství a za třičtvrtě melounu ho tu můžem prohánět, a to jde, ne?
2. 6. 2005 22:30
Re: Soucitim s GTI
Copak ty chudáku? Jednoslovný intelekt? Bohnice? Nebo už se zotavuješ po lobotomii?
2. 6. 2005 22:26
Re: Madonna mia che minchione sei tu!!!
Já ty tvoje nečetl nikdy
2. 6. 2005 08:06
Re: Madonna mia che minchione sei tu!!!
Soustřeď se Adame na prezentaci názorů vlastních - na auta, a možná, že tě to tak zaměstná, že nebudeš mít čas na názory ostatních. Pokus se napsat třeba 5 smysluplných myšlének. P.S. Slovo trapné neznám. To je kategorie z jiných komunit