Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Akční model Porsche 911 S: jen pro členy klubu

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Americký klub majitelů vozů Porsche letos slaví padesáté výročí založení, což je dobrý důvod pro uvedení speciální série určené výhradně pro členy klubu. Na svět příjde jen 50 vozů v azurově modré barvě.

Americký klub majitelů vozů Porsche letos slaví padesáté výročí založení, což je dobrý důvod pro uvedení speciální série určené výhradně pro členy klubu. Na svět příjde jen 50 vozů v azurově modré barvě.

Porsche v posledních měsících zaznamenává nebývalé úspěchy na severoamerickém trhu. V květnu se tam prodalo nejvíce vozů za celou historii firmy. Měsíční prodeje minulý měsíc v USA a Kanadě dosáhly počtu 3567 vozů, za což značka vděčí především novým sportovním modelům.

Jak asi tušíte, padesátku azurově modrých devětset jedenáctek zřejmě tento trh pohltí jako malinu, i když stylově vytvořená cena 99.911 USD je o 20811 USD vyšší oproti srovnatelnému modelu běžné specifikace. Zákazníky budou podle tiskové zprávy výhradně členové Porsche-klubu a teprve když se do 15. srpna 2005 zvláštní série nerozprodá příjdou na řadu také externí zájemci. Plán počítá s prodejem 48 vozů členům Porsche Club of America (v případě většího zájmu se bude losovat), jeden exemplář putuje do muzea Porsche a jeden je hlavní cenou specifické tomboly pro členy Porsche klubu. Automobilka se zřejmě o nezájem bát nemusí. Porsche Club of America je s 84 tisíci členy jedním z největších klubů světa.

Součástí této zvláštní série je vedle specifického odstínu laku, také nový mnohapaprskový design devatenáctipalcových kol, sportovní volant, nově zpracovaná grafika přístrojů před řidičem, prahové lišty z nerezavějící oceli s klubovým logem a štítek s gravírovaným pořadovým číslem vozu.

Technicky se automobil liší výkonovým kitem X51, který je tvořen schránkou vzduchového filtru z materálu vyztuženého uhlíkovými vlákny, sportovním výfukem, optimalizovaným sáním a řídící jednotkou motoru s power kitem X51, která nyní místo 261 kW pustí na kola celých 280 kW. Točivý moment úpravami vzrostl na 415 Nm (+15 Nm). Klubová devětsetjedenáctka zrychluje z klidu na 100 km/h za 4,4 s a nejvyšší rychlost činí 299 km/h.

Další informace o Porsche 911 S Club Coupé naleznete na stránkách Porscheusa.com.

Ondřej Láník
Diskuze (11)
3. 7. 2005 09:40
Re: bez titulku