Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Apple iPad: Jedna z hvězd pařížského autosalonu

Diskuze (21)
V záplavě nových modelů a studií na to nikdo neupozorňoval, přesto pařížský autosalon ovládla stylová novinka mezi výpočetní technikou: iPad.

iPad se jmenuje letošní novinka Applu – odborně se mu říká tablet, z funkčního hlediska se jedná o zjednodušený notebook, který se ovládá přes dotykovou obrazovku. Přestože se (jak je u Applu často zvykem) jedná o zařízení, které cenou překonává výkonnostně srovnatelné výrobky konkurence, zájem o iPad je ve světě velký. Ať se nám to líbí nebo ne, opakuje se v podstatě bezprecedentní úspěch, jaký Apple zažil s přehrávačem iPod a telefonem iPhone.

Přirozeně ani automobilkám neunikly možnosti tohoto multimediálního zařízení, které váží 680 g, je o něco menší než list A4 a jeho obrazovka má rozlišení 1024x768 pixelů. Mnohé značky proto na pařížském autosalonu využily iPad místo konvenčních tištěných letáků s popisem daného auta. Praktické vlastnosti tohoto multimediálního zařízení se vhodně spojily s možností předvést se v tom nejlepším světle – produkty firmy Apple v dnešní době platí za symbol pokroku na poli výpočetní techniky.

Počítání iPadů na pařížském Expo Porte de Versailles neproběhlo, troufáme si ale odhadnout, že na nejrůznějších stáncích jich bylo dohromady hodně přes stovku. K těm, kdo se spolehli výhradně na iPad, patřil domácí Citroën a Lotus – u každého exponátu byl stojánek s dotykovou obrazovkou a v ní spuštěná příslušná prezentace obsahující popis i barevné konfigurátory. U Volkswagenu zvolili podobný přístup s tím rozdílem, že místo stojánku stála u každého auta hosteska, která měla připravený iPad v ruce.

Na zhodnocení vstupu iPadu do světa automobilů je ještě brzy. Když se ale podíváme na to, jak se v nových autech zabydlel iPod a iPhone, máme za to, že tato novinka zdaleka neřekla poslední slovo.

Diskuze (21)
Avatar - kari.laz
14. 10. 2010 13:56
Re: iShit
Všechny Taby jsou poměrně k ničemu a je to jenom módní vlna. Pokud si napříkla budu chtít podívat na net, tak si nemusím kupovat TAB, ale stačí mi mnohem pohodlnější netbook s HW klávesnicí. Například Ipad má jen wifi, nebo jako druhá varianta datový modul. Volat stejně neumí. Když si pořídím netbook Samsung N150, tak je za necelých devět tisíc a wifi a datový modul má taky. Navíc je celkem nepochopitelná jedna věc. Pokud tam budu chtít využívat mobilní data (UMTS, EDGE...) musím tam mít SIM. Takže budto musím mít dvě SIM a platit tedy dva paušály, anebo si pořídím dualsim, kde jsou dvě sim s jedním číslem, ale aktivní v síti může být jenom jedna. Pokud pak bude aktivní ta v tom Padu, tak jsem nedostupný a nikdo se mi nedovolá. Toto alespoň částečně odstranil Samsung u svého Galaxy Tab, kde má i GSM modul a je možné být na příjmu vždycky. Navíc má "jen" 7" obrazovku a vejde se například do vnitřní kapsy u bundy, nebo do kapsy od saka. Ikdyž ta velikost je pořád na běžné nošení velká.
Avatar - kari.laz
14. 10. 2010 13:47
Re: to hodně klesli
A mobily jsem ve styku dnes a denně, jak testování služeb, tak zkoumání samotných telefonů. Nehledě na problémy síťových služeb a telefonů v síti použitých. Věř mi, že telefonů jsem měl v ruce hodně. Iphon 4 dokonce nyní dva kusy. V porovnání platforem je na tom Iphone tak, že je pravda, že jede asi nejrychleji a je hodně stabilní, jesnže za cenu toho, že i blbou SIM si musíš aktivovat přes tunsy, aby jsi mohl fungovat. Ten telefon je pro uživatele, co jim nevadí, že se tam nedá udělat žádné osobní nastavení a spokojí se s tím, že jim přesně v applu stanovili co a jak smějí a oni se tím jak tupci řídí, protože to ani jinak nejde. Pro uživatele, kterýmu ke štěstí stačí si stáhnout tři miliony app z jejich appstoru je to vinikajicí. pro ty co si chtějí s telefonem více vyhrát a přizpůsobit ku obrazu svému tu jsou jiné OS. A nejvíc mě baví, jak iphonisti každý nedostatek obhajují jako výhodu. Jako napříklaad, že si přes blatouch nepošleš vůbec žádný soubor.
Avatar - Katikakus
13. 10. 2010 07:06
Re: iShit
Od tebe to sedi, ty hrdino anonymnich internetovych diskuzi...

Tobe se snad to jeho vyrvavani libi?
Kdysi tvoje prispevky byvaly i trefne a vtipne. Ted uz jsou jenom...hloupe. ;-\
13. 10. 2010 01:34
Re: Dnešní doba :(
Poruchy současných převodovek sou většinou díky softváru, to nevíš?
13. 10. 2010 01:32
Re: iShit
No, ty si teda tvrďák! Nechodíš s mariánkem na stejný pískoviště???