Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 14/04

Tomáš Zajíček
Nová generace modelu Toledo si z minulosti zachovala snad jeden jediný atribut – velký kufr. Novinky se však objevily i pod pátými dveřmi, a pochopitelně nejen tam.

OBSAH 14/04

Přímo na věc…

Premiéra 6

Nová generace modelu Toledo si z minulosti zachovala snad jeden jediný atribut – velký kufr. Novinky se však objevily i pod pátými dveřmi, a pochopitelně nejen tam. Moderně pojatá je oblast audia a rovněž je použita technologie blue tooth pro mobilní komunikaci.

Novinky 8

Jak vypadá velmi úspěšný Porsche Cayenne v úpravě od proslulé firmy Rinspeed? Ani letní čas nebrzdí automobilky v nápadech a prezentaci zajímavých novinek. Dozvěděli jsme se také, že Nissan Micra v úpravě na kabriolet se stane již v příštím roce realitou.

Tajné projekty 12

Modelová ofenziva automobilky Opel pokračuje. Poslední novinkou je Opel Omega Cabrio, po řadách Astra a Vectra se chystá novelizace oblíbených modelů Corsa a Frontera.

Jízda 16

Navštívili jsme sídlo společnosti AMG v Affalterbachu. Dostali jsme se i do dílen dvorního úpravce mercedesů a vyzkoušeli nejsilnější modely v úpravě AMG.

Test 20

Spolehlivý partner jak na silnici, tak v terénu. Testovali jsme nejprodávanější vůz své kategorie na českém trhu – Nissan Pick-up. Co a jak uveze, jaké jsou jeho klady a co by se nám na něm ještě líbilo?

Test 26

Malé auto? Opravdu jen na pohled. Honda Jazz se navíc otočí na pětníku, uspokojí i jízdními vlastnostmi, ale její úsporný motor by mohl být silnější.

Bazar 33

Renault Laguna patří mezi vyhledávané ojetiny. Na co si dát při jeho koupi pozor?

Srovnávací test 42

Praktické kombíky bojují o přízeň zákazníků s MPV. Možná i proto jsou stále větší. Nesrovnávali jsme však primárně velikost.

…a vše kolem

Přehled 14

Škoda snižuje ceny pro řadu Fabia v řádu desítek tisíc korun. Nejvíc ušetříte u nejdražší výbavy – až 66 000 korun!

Patina 18

Forza Italia! Ferrari od vzniku Formule 1 nevynechalo ani jednu sezonu. Slyšte příběh nejslavnější značky nejproslulejší motoristické soutěže.

Relax 22

Mazda vybrala z deseti tisíc účastnic prý 16 nejlepších řidiček a půjčila jim vozy Mazda RX-8. Na okruhu Brands Hatch jsme byli svědky finále soutěže Mazda Formula Woman.

Tuning 24

Peugeot 306 vzal svému majiteli rok života a docela dost peněz. Oranžový originál skrývá dokonce i minibar. Autor tuningu umí totiž míchat i drinky.

Prodejní akce 27

Jaké slevy skončily, které pokračují také v srpnu? Sledujte naší stálou rubriku a ušetříte.

Co je to? 31

Katalyzátor SCR představuje ekologickou budoucnost dieselových motorů u nákladních vozů.

Servis 32

Hranice se Slovenskem je zatím nejděravější. Zůstane to tak i nadále? Poslanci jednají…

Lahůdka 34

Je nejnovější BMW M5 pomalejší než jeho předchůdce první generace? Jakou rychlost je schopno udělit legendárnímu sedanu 507 koní?

V jedné stopě 36

Skútr roku 2004 Gilera Nexus 500 ei se chová jako dospělý motocykl. Při testu jsme jeli rychleji než prý nexus vůbec umí.

Story 40

Čtyřicet let stará Škoda 1100 MB dojela z Londýna až do Sydney bez jediné mechanické závady. Jaká byla cesta přes tři kontinenty?



Odkazy:

www.auto7.cz

Tomáš Zajíček