Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autobus jako zátaras (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Historie již mnohokrát dokázala, že autobus se kromě hromadné dopravy osob hodí i k řadě jiných činností. Jednou z nich je i rychlé vytvoření silničního zátarasu.

Dopravní kamery v pensylvánském Bethlehemu zachytily 2. dubna ve tři hodiny odpoledne nehodu, pří níž byl osobním automobilem sražen cyklista a následně zdokumentovaly i zadržení řidiče, který nehodu zavinil.

Účastníky nehody byli cyklista Frank Pavlick, který z nehody vyvázl bez vážných zranění, ale se zničeným kolem a nejmenovaný sedmnáctiletý řidič Hondy Civic. Hlavní pozornost na sebe ale strhl řidič autobusu Richard Gubish, Jr., který celou nehodu viděl ve zpětném zrcátku a ujíždějícímu řidiči zatarasil cestu právě svým autobusem. Dalším účastníkem je pan Judson Smull, který viděl nehodu zezadu a poté co zjistil v jakém stavu sražený cyklista zastavil přímo za autem mladého řidiče a znemožnil mu jakýkoliv únik.

Krátce po incidentu dorazil na místo policista Wade Haubert, který vzal mladého řidiče do vazby. Ten se stane pravděpodobně prvním řidičem souzeným podle nového silničního zákona státu Pensylvánie. Ten totiž vstoupil v platnost 2. dubna v poledne a řidič má podle něj objíždět nebo předjíždět cyklistu zleva ve vzdálenosti nejméně čtyř stop (1,22 m) sníženou rychlostí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
12. 4. 2012 10:34
Re: cyklista
Úplně souhlasím!
Cyklista si musí vymezovat svůj prostor, jinak je ohrožován řidiči, kteří nemají potřebu ho řádně objet. Mám to vyzkoušeno. Jakmile se cyklista krčí u kraje, tak ho 90% řidiču bere dost těsně a bohužel hodně z nich i tehdy, je-li levý pruh zcela volný.
Nesmysly o ježdění po chodníku ani nemá smysl komentovat. Cyklista na chodník nesmí!
Na kole jezdím hodně. Ale jsem i nadšený řidič. Mě podobné za volantem poznám snadno. Cyklisty objíždíme vždy velkým obloukem.

Jakožto obojživelník samozřejmě nechápu agresivitu řidičů vůči cyklistům. Může mi to někdo v tady vysvětlit?
12. 4. 2012 10:03
Re: cyklista
Ten chodnik je uzky a je iba pre pesich a bezcov.
12. 4. 2012 06:56
Re: cyklista
Jinymi slovy:
Pokud je tech cyklistu hodne, mohou jet po cele sirce pruhu.
Ne, ze je sam jediny a jede hrde prostredkem ve stylu "...ja mam kolo, takze je to tady moje uplne vsechno".
Priste si da bacha a bude na ceste uvazova, aby za nej nemuseli uvazovat jini.

Nicmene ten ridic byl peknej h.a.j.z.l.i.k.
Normalne ho sestrelil a okamzite ujel.
Fajn, ze ho hned chytli.
11. 4. 2012 22:39
Re: cyklista
a) chodník plnej lidí je pro cyklisty nesmysl. jednak je to nelegální, druhak je to nebezpečný pro všechny

b) ten cyklista zvýšil emise? ten cyklista hlavně nejel autem (kdoví co v america má, třeba V8)

c) ten cyklista jel přesně podle pravidel a zdravého rozumu. že kličkoval mohlo být stoupáním. prostředek pruhu je doporučován ve všech příručkách. sám jezdím po praze na kole spoustu let a chvíli to trvalo, ale pak jsem na to přišel sám. kdyby jel u kraje, tak nikoho nenapadne ho objet. jeli by rovně v tom pruhu a míjeli by ho zrcátko na řídítka. což je dost nebezepečná situace. takle aspoň každý hodí blinkr a objede si ho. všichni jsou happy. žádná zácpa.

d) každý řidič, který sedne na kolo ulehčuje všem ostatním řidičům. snižuje riziko zácp a zlepšuje průjezd městem. tak to je.
Avatar - MikeeC
11. 4. 2012 21:03
Re: Podstata
;-) plně souhlasím s tvým komentářem...