Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AvtoVAZ se podle nového šéfa vrátí k zisku nejdříve v roce 2018

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Největší ruský výrobce automobilů AvtoVAZ se vrátí k zisku nejdříve v roce 2018. Předpověděl to nový generální ředitel podniku Nicolas Maure.

V loňském roce se čistá ztráta společnosti AvtoVAZ kvůli propadu prodeje téměř ztrojnásobila na rekordních 74 miliard rublů (27 miliard Kč).

"Mým hlavním úkolem je vrátit firmu k zisku. To nějaký čas zabere, nebude to dříve než v roce 2018," řekl Maure v rozhovoru s ruským listem Vedomosti. "Bude to silně závislé na vývoji podmínek na trhu. Akcionáři nepožadují přesný časový harmonogram," dodal.

Ruský automobilový trh se stal obětí slábnoucí ruské ekonomiky, na kterou doléhají nízké ceny ropy a západní sankce uvalené na Rusko kvůli jeho postupu v ukrajinské krizi.

Maure byl do čela automobilky AvtoVAZ jmenován letos v březnu poté, co se jeho předchůdce Bo Inge Andersson dostal pod tlak ze strany akcionářů. Automobilku AvtoVAZ, která vyrábí legendární automobily Lada, vlastní francouzsko-japonská aliance Renault-Nissan a ruská státní firma Rostec. Maure dříve řídil rumunskou automobilku Dacia, která je součástí společnosti Renault.

Celkový prodej nových osobních automobilů v Rusku se v loňském roce podle údajů podnikatelského sdružení AEB propadl o 36 procent na zhruba 1,6 milionu vozů. Samotná značka Lada loni utrpěla pokles o 31 procent na 269.000 vozů.

"Prodej aut klesl, Rusko má však i nadále velkou populaci - přes 140 milionů lidí," uvedl Maure. "Trh se časem zotaví a AvtoVAZ a Lada na něm budou mít velký podíl," dodal.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
15. 6. 2016 19:54
Předpověď
Zajímalo by mě, zda předpovídal z lógru nebo z koule