Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Barros se těší na premiéru se čtyřtaktní Hond

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Alex Barros rozšíří počet čtyřtaktních Hond RC211V ve startovním poli MotoGP, poprvé se s tímto strojem představí v GP Pacifiku na okruhu Motegi.

Alex Barros rozšíří počet čtyřtaktních Hond RC211V ve startovním poli MotoGP, poprvé se s tímto strojem představí v GP Pacifiku na okruhu Motegi.

Honda RC211V dominuje letošní sezoně MotoGP, až na Brno vyhrála všechny závody. V úvodu sezony měli tento stroj k dispozici pouze Valentino Rossi a Tohru Ukawa, v průběhu sezony k nim přibyl i Daijiro Kato. Tým West Honda Pons nyní také dostal jeden stroj k dispozici a volba padla na Alexe Barrose. Loris Capirossi bude pokračovat na stroji NS500.

Barros se na premiéru velmi těší: „Jsem nadšený příležitostí řídit RC211V. Jednoznačně jde o jeden z nejrychlejších strojů a konečně budu mít šanci bojovat na stejné úrovni jako Valentino Rossi a další jezdci na čtyřtaktech. Nebude ale snadné být hned od začátku konkurenceschopný, protože jsem neměl čas na poznání stroje. Poprvé na něm pojedu až ve volném tréninku. Nicméně mám hodně zkušeností s jízdou se čtyřtaktní Hondou ze závodu 8 hodin Suzuky, kde jsem vždy podával dobré výkony. Proto věří, že si na stroj rychle zvyknu a možná budu mít šanci dojet na stupních vítězů.“

Sito Pons, šéf týmu, vidí užitek nejen v lepší konkurenceschopnosti, ale i v přípravě na další sezonu: „Naši technici se budou moci s předstihem připravit na příští rok, kdy bychom měli jet se stejným strojem. Letošní sezona pro nás byla obtížná, protože jsme často měli problémy s výkonnějšími čtyřtakty. Nyní ale konečně budeme závodit na stejné rovni a těšíme se na tuto výzvu. Alex má zkušenosti se čtyřtaktní Hondou a jsem přesvědčen, že on i mechanici si na stroj rychle zvyknou a podají dobrý výkon.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)