Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Benzina otevřela další samoobslužnou čerpací stanici

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Společnost Benzina zprovoznila třetí samoobslužnou čerpací stanici Expres 24, konkrétně v Ostravě v ulici Ruská.

V Evropě je celkem 11000 bezobslužných stanic, v některých zemích je tento způsob prodeje pohonných hmot velmi úspěšný. Na druhou stranu v jiných zemích zákazníci bezobslužné stanice nepřijali. „Benzina v tuto chvíli v České republice provozuje tři zcela bezobslužné čerpací stanice. V letošním roce bychom rádi dokončili několik dalších projektů čerpacích stanic Expres 24 a pokračovali v testování tohoto konceptu,“ říká Artur Śladowski, jednatel společnosti Benzina.

Novou samoobslužnou čerpací stanici Expres 24 řidiči najdou v Ostravě v ulici Ruská. Výhodou čerpací stanice je nonstop provoz, sedm dní v týdnu. Zákazníci na čerpací stanici mohou platit bankovními kartami nebo fleetovými kartami Benzina. Součástí nabídky nové Expres 24 je také CNG plnicí stanice, kterou provozuje společnost VÍTKOVICE Doprava. S tou společnost Benzina v loňském roce podepsala rezervační smlouvu na 20 lokalit pro výstavbu CNG plnicích stanic.

Dle dosavadních zkušeností společnosti Benzina je provoz na stanicích Expres 24 spolehlivý a bezpečný. Provoz na čerpacích stanicích je monitorován prostřednictvím bezpečnostních kamer, speciální termovizní kamera sleduje a vyhodnocuje požární bezpečnost.

První čerpací stanice Expres 24 byla zprovozněna 1. dubna 2011 ve Vysokém Mýtě. Samoobslužnou čerpací stanici Expres 24 řidiči najdou také v Hradci Králové v ulici Bratří Štefanů, na parkovišti supermarketu COOP Terno.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)