Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Berlín má první veřejnou čerpací stanici na vodík

Libor Zezulka
Diskuze (10)
V německém hlavním městě byla otevřena první veřejná čerpací stanice na vodík jako součást projektu Clean energy partnership.

V projektu CEP se angažuje mnoho významných společností jako např. Aral, Linde, Hydro a také automobilky BMW, Opel, Ford, Daimler Chrysler. Otevření první veřejné čerpací stanice, která kromě klasických pohonných hmot nabízí i vodík v plynném (CGH2) a kapalném stavu (LH2), považuje německý ministr dopravy Dr Manfred Stolpe za významnou událost. Zároveň podotýká význam projektu CEP, jenž jasně ukazuje, že vodík může v budoucnu plnohodnotně nahradit ropu a jiná fosilní paliva. Zástupce BMW Group upozornil, že se automobilka zabývá vývojem vodíkového pohonu už 20 let, což v zápětí demonstroval natankováním vodíku do vlajkové lodi BMW 7. Právě luxusní řada 7 bude nabízena s pohonem, jež umožňuje jízdu na vodík i benzín v závislosti na tom, jaký druh paliva bude právě k dispozici.





komerční sdělení:

Elegance i v zimě - LEVNÁ hliníková kola!

Jednou ze zajímavých akcí nadcházející zimní sezóny je ELEGANCE I V ZIMĚ, která nabízí hliníková kola za podobnou cenu, za jakou byste nakoupili plechová kola spolu s poklicemi.

Libor Zezulka
Diskuze (10)