Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americká dálniční policie elektromobily neřeší. Nakoupila Mustangy s V8

Lukáš Volšický
Diskuze (28)

Na amerických silnicích a dálnicích v Severní Karolíně začínají hlídkovat nové koně. Tamní policejní sbor si koupil pětadvacet nových osmiválcových mustangů.

Moderní elektromobily se už začínají objevovat i v policejních flotilách po celém světě. A opravdu existují situace, kdy elektrický pohon je rozumnější volbou než ten tradiční s vnitřním spalováním. Během loňského podzimu třeba začala u parkové policie v Londýně sloužit elektrická Toyota bZ4X, ale i přesto jsou místa, kde raději sáhnete po spalovacím motoru, a tak trochu i tradici. Americká policie ze Severní Karolíny totiž právě vsadila na nové koně.

A to doslova. Americká dopravní policie North Carolina State Highway Patrol na oficiálních sociálních sítích ukázala nejnovější přírůstek do své flotily služebních vozů. Strážci zákona začínají jezdit v novém Fordu Mustang GT, který policejní sbor nakoupil v celkem 25 kusech. A jak už modelové pojmenování GT naznačuje, pod kapotou mají poctivý atmosférický pětilitrový vidlicový osmiválec Coyote o 486 koních. Všechny pak mají desetistupňový automat.

Všechny služební mustangy budou nést charakteristické policejní zbarvení a podle kol a křídla na zádi se jedná o technicky pokročilejší variantu s volitelným balíčkem GT Performance Package. Ten ve Spojených státech amerických stojí bezmála pět tisíc dolarů nabízí výkonnější brzdy Brembo, sportovnější podvozek, samosvorný diferenciál Torsen, další výztuhy karoserie nebo vylepšený výfuk.

Video se připravuje ...

Americká policie současně zveřejnila, že za každý z nových mustangů zaplatila 50.790 amerických dolarů, tedy přibližně 1,2 milionu korun při aktuálním kurzu. S ukončením výroby osmiválcového sedanu Dodge Charger se tak osmiválcové sportovní kupé od Fordu stalo jasnou volbou.

Ford Mustang má ve službách americké policie dlouhou tradici. Severní Karolína jej začala používat už v osmdesátých letech, když jezdila osmiválcovým modelem s unikátním balíčkem Special Service Package přidávajícím speciální policejní vybavení. Ten automobilka v současnosti nabízí pro pick-up F-150 nebo SUV Expedition, ale není dostupný pro Mustang.

Lukáš Volšický
Diskuze (28)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
28. 4. 2024 09:48
Re: Jednoduché
Neznat jméno Tomáš Hyan je těžká ostuda.

Kdo nečetl v 90 a 00 Automobil revue, jako by nebyl
Avatar - Dinar
27. 4. 2024 09:56
Re: Jednoduché
Je to nestor českých motoristických novinářů, zaměřený na techniku, takový lepší Vaculík.😉
https://www.tomhyan.cz/kdo-jsem
Avatar - Ozzman
27. 4. 2024 07:56
Re: Jednoduché
Muzes mi poslat, kdo je tomas hyan ? Ma nekde foto ? Diky

Edit, to je asi shoda jmen
Avatar - Barrichello
26. 4. 2024 22:21
Re: Jednoduché
Takže k tématu nabíjení Ev plečky z fotovoltaiky a topením dřevem a uhlím v kamnech nemáš nic vid :-)
26. 4. 2024 19:28
Prima auto.
Prima auto. Teď ještě kam budou cpát smažky. Náhrada za chargera to bohužel není ani náhodou.