Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bridgestone H-Steer a H-Drive: Další úspory

Ladislav Černý
Diskuze (1)
Na mezinárodním veletrhu pneumatik Reifen v Essenu společnost Bridgestone představila další přírůstky do rodiny Ecopia.

Poprvé v Evropě byly k vidění nové pneumatiky pro řídicí a záběrovou osu pod označením H-Steer a H-Drive. Je pravdou, že vybraní klienti už nové

obutí Bridgestone s nejpoužívanějším rozměrem 315/70 R22.5 zkoušeli v reálném provozu, což je běžnou praxí všech výrobců obutí pro užitková

vozidla.

Dle zkoušek klientů a zejména testu německé společnosti TÜV SÜD vykazuje řídicí a záběrová novinka nižší valivý odpor proti současné sérii Ecopia o 18,9, resp. 26,5 procenta. V reálném provozu to odpovídá úspoře paliva přibližně ve výši 4,4 procenta. Obě prémiové novinky společnosti Bridgestone mají zároveň vykazovat nezmenšený kilometrový proběh a přilnavost na mokru na úrovni současné řada Ecopia, představované řídicí pneumatikou R249 i R249 Evo a pro hnanou nápravu určenou M749 Ecopia.

Novinky samozřejmě využívají směs NanoPro-Tech, která je již použita u současné série Ecopia. Prémiové obutí H-Steer a H-Drive s ještě nižším valivým odporem a omezenými nároky na palivo míří k dopravcům, kteří chtějí více ušetřit a vozidla používají v drtivé většině v mezinárodní dálniční dopravě.

„Vedle výsledků nezávislých testů byla i zpětná vazba od klientů na nové pneumatiky velmi dobrá,“ říká Harald van Ooteghem, vrchní manažer marketingu Bridgestone Europe. Firma začala dodávat prémiové obutí pro hlavní výrobce tahačů, ještě letos bude následovat omezená distribuce vybraným dopravním společnostem. Po shromáždění výsledků od všech vybraných uživatelů obutí H-Steer a H-Drive je na příští rok naplánováno oficiální představení tohoto obutí ve větším sortimentu rozměrů.

Ladislav Černý
Diskuze (1)
3. 3. 2013 19:54
Bomba novinky ...
Info stare pomaly rok. Reifen Messe v Essene byva v maji (kvetnu)!!!