Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Británie má nového výrobce, jmenuje se David Brown

Aleš Jungmann
Diskuze (11)
Byznysmen a zapálený milovník aut David Brown založil stejnojmennou společnost.

Hlavním cílem nové společnosti David Brown bude výroba sportovních aut, navazujících na odkazy britských sporťáků minulosti. Zároveň si však dá dobrý pozor na to, aby auta nepůsobila zastarale.

A jména odborníků, kteří na autě pracují, to jen dokládají: jde například o Alana Mobberleyho, bývalého šéfdesignéra Land Roveru, nebo inženýry ze společnosti Envisage Group, kteří mají koncept dovést k sériové výrobě.

O co půjde? Rozhodně nečekejme menší či větší úpravu některého ze stávajících modelů, David Brown se rozhodl jít vlastní cestou. O projektu se zatím hovoří jako o projektu Judi, který by měl být vyráběn a prodáván v limitovaných sériích a na jehož výrobě bude spolupracovat řada tradičních anglických firem.

Cena auta tedy nebude nikterak nízká, velký prostor dostanou drahé materiály a ruční práce bude mít taktéž vysoký podíl. Zároveň má být „Judi“ konkurenceschopným sportovním autem. Zatím není k dispozici více informací, premiéra je však naplánována už na letošní duben.

Aleš Jungmann
Diskuze (11)
19. 1. 2014 09:46
Re: V době
No jo. Ale drahým sporťákům se daří. Navíc jako malosériový výrobce bude mít výhodu tho, že se jej nebude týkat spousta evropských regulačích opatření.
Avatar - PlugIN
18. 1. 2014 20:04
no
Rozhodně jim přeju. :-) Zvlášť po krachu Wiessmanu ... Je fajn viděť že se někdo pokouší něco nového rozjet. :-)
Avatar - John Doe
18. 1. 2014 10:29
Re: Snad jim to vyjde
No hej, to logo vyzerá prefekne! :yes:
18. 1. 2014 10:22
Re: V době
Dokázali by to viacerí, napríklad aj v Čechách alebo na Slovensku, ale samotný systém a štát kladú takýmto aktivitám také prekážky, že sa ani nedivím, že sa do toho nikomu nechce. Dick Kvetňanský by vedel rozprávať. Aj u Kaipanu si zažili a zažívajú svoje. Žiaľ, tento špinavý, takzvane demokratický systém radšej napchá vrecká cudzincom ako domácim firmám...
18. 1. 2014 09:38
Re: V době
znacky s tradici maji vetsinou i tradici v tom ze je vede nekdo kdo dotoho penize neleje a tedy ho netrapi ze to vede spatne a do zahuby

maloseriova znacka ma dnes moznost velkeho uspechu, jen nesmi mit jeji vedeni v ocich jen dolarky :-)

ja osobne bych asi ciste do plne vlastni koncepce nesel a spise to radsi postavil na osvedcene platforme treba od Lotusu, ale drzim mu palce a verim ze to dokazou :-)