Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britská automobilka TVR opět prodána

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
Britský výrobce sportovních vozů TVR opět skončil v rukách svého nedávného majitele.

Britská automobilka TVR vyrábějící sportovní vozy byla opět prodána. V roce 2004 automobilku koupil mladý ruský milionář Nikolaj Smolenskij. V prosinci loňského roku se automobilka dostala do vážných problémů a skončila v nucené správě. Správcem byla určena společnost PFK Partners a 22. února oznámila prodej automobilky novému vlastníkovi. Tím není nikdo jiný než Nikolaj Smolenskij, který TVR podle neoficiálních informací koupil za 2 miliony liber. V roce 2004 přitom za automobilku zaplatil 15 milionů.

Smolenskij naznačil, že hodlá přesunout výrobu mimo Anglii a nejčastěji se hovoří o spolupráci s italskou skupinou Bertone. TVR chtěl získat i její dřívější konstruktér motorů Al Melling, avšak nabídka ruského milionáře byla vyšší.

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
28. 2. 2007 01:50
Re: ??
nazivo ta vela aut sklame a rovnako nadchne.som v UK,preto ti mozem povedat ze Supra na fotke so mnou nic nerobi,ale asi ziadne auto nechcem viac ked som si ho osahal:)Maranello je "obycajne" auto ako aj Bentleyasz,ale nudny a nic nehovoriaci Aston DB9(na fotke),ked stojis vedla neho tak sa nezmohnes na slovo.rovnako aj Maserati,TVR,Noble,Ultima GTR..fotky su OK,ale TREBA TO VIDIET.a mozno niekdo bude prekvapeny,ale Murcielago a Gallardo vyzera dobre IBA na fotke.a to ma naozaj zarazilo..:( tak tolko moj prispevok.
27. 2. 2007 13:38
spekulace
Ikdyž to asi nebyl plan z roku 2004, tak v soucasne situaci je docela mozne presunuti vyroby i do Ruska. Nezaznamenal jsem zadne zpravy tuto moznost potvrzujici, ale urcite existuje. Body pro: majitel Rus, po Anglicanech budou Rusove jedna z nejpocetnejsi skupiny kupcu - presunem vyroby by podil vyrazneji stoupl (narodni hrdost), levnejsi pracovni sila, Rusko nema takto znameho vyrobce sportaku, ...
27. 2. 2007 12:32
CCCP
Z bláta do louže... :-(
Avatar - SpiderJ
27. 2. 2007 10:27
škoda
škoda,že se pořád potácí v dluzích, tyhle auta jsou mi nevimproč sympatický...i když mezi supersporty žádný esa... ;-)
27. 2. 2007 08:47
Dolu vodou
Žeraví proste idú dolu vodou. Nejak im tam ten automobilovy priemysel krachuje...Škodovka, budeš sa zodpovedať!