Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carrozzeria Touring Superleggera připravuje malou sérii Berlinetta Lusso

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Milánská Carrozzeria Touring Superleggera plánuje výrobu kupé Berlinetta Lusso na základech Ferrari F12berlinetta pro své zákazníky.

Pro letošní ženevský autosalon si milánská karosárna připravila elegantní kupé s technikou Ferrari F12berlinetta, za jehož návrhem stojí šéf studia Belgičan Louis de Fabribeckers.

Výjimečný stroj s ručně vyrobenou karoserií z hliníkových slitin svým tvary odkazuje na Ferrari 166 MM Barchetta, jehož majitelem byl Gianni Agnelli. Tento závodní a sportovní vůz z konce čtyřicátých let měl totiž karoserii od tehdejší společnosti Touring a mohl se pochlubit výjimečným dvoulitrovým dvanáctiválcem, který bylo možné naladit až na 110 kW (150 k).

Moderní Berlinetta Lusso ve své přídí ukrývá atmosférický vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,2 litru s výkonem 545 kW (740 k). Nejen díky němu je kupé schopné akcelerovat z 0 na 100 km/h za pouhých 3,1 s a dosáhnout rychlosti 341 km/h.

Carrozzeria Touring Superleggera podle informací britského magazínu Autocar plánuje výrobu malé série pěti exemplářů svého nového dvoumístného kupé s technikou z Maranella.

Berlinetta Lusso se tak stane čtvrtým modelem v nabídce karosárny, jejíž novodobá historie se začala psát v roce 2006. Na Concours d’Elegance Villa d’Este koncem dubna roku 2008 se pak představily dva automobily znovuzrozené karosárny Carrozzeria Touring, využívající technický základ vozů značky Maserati.

Prvním z této dvojice bylo luxusní kombi Bellagio, vycházející Maserati Quattroporte, které se stalo prvním vozem nabízeným zákazníkům. Druhý vůz pojmenovaný A8GCS Berlinetta s osmiválcem Maserati pod kapotou zůstal pouhým konceptem.

Dalšími produkčními modely Carrozzeria Touring Superleggera jsou luxusní shooting brake Bentley Continental Flying Star, který měl premiéru v roce 2010 v Ženevě a o dva roky mladší kupé Disco Volante s technikou Alfy Romeo 8C Competizione.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Petrolhead_CZ
24. 3. 2015 14:59
klasické italské GT
Byli by blázni, kdyby tuhle nádheru nepustili do výroby :yes:
23. 3. 2015 16:58
Rad vidim
Taketo auta rad vidim stare časy sa vracaju.