Chiptuning, chiptuning, chiptuning…

Prezentace klienta
Od konce roku 2015 se v českých médiích objevují články na téma legálnosti softwarových úprav osobních automobilů, píše se o pokutách, které hrozí řidičům, kteří si nechají chiptuning provést apod.

Na toto téma Vám přinášíme pohled společnosti Xtuning, která se softwarovými úpravami zabývá více než 16 let a na českém trhu patří mezi absolutní špičku.

Jak to tedy s chiptuningem je?

Pojďme se nejdříve podívat na současnost. Od konce roku 2015 se připravují legislativní změny, které budou přesně definovat co je nebo není legální. Tento legislativní proces připravilo Ministerstvo dopravy ve spolupráci se společnostmi Dekra a TÜV SÜD. Společnost Xtuning koordinuje svoji činnost s Ministerstvem dopravy a v současné době pracuje na homologaci SW úprav. Softwarová úprava od společnosti Xtuning je tedy v souladu s připravovanými změnami. V případě, že se rozhodnete pro softwarovou úpravu řídící jednotky svěřte svůj vůz společnosti Xtuning, která nabízí profesionální chiptuning, garantuje záruky a nabízí měření s pomocí válcové zkušebny.

Co to vůbec je softwarová úprava řídící jednotky motoru?

Jde o elektronické zvýšení výkonu motoru pomocí softwarové úpravy řídící jednotky motoru. Úpravou optimálně upravíme charakteristiku parametrů vstřikování, poměr vzduchu a paliva, délka vstřiku, tlak turba, množství paliva, rychlost reakce na plynový pedál a také omezovač kroutícího momentu. Zjednodušeně řečeno dosáhneme vyššího výkonu, rychlejší reakce po sešlápnutí plynového pedálu a také můžeme docílit snížení spotřeby. Vyšší výkon hlavně oceníte třeba při předjíždění, kdy potřebujete v nenadále situaci zrychlit. Podívejte se do našeho katalogu na možnosti úprav u vozů jako Škoda, BMW, Mercedes a mnoha dalších.

Jaké další výhody řidičům SW úprava od Xtuningu přináší?

  • Bezpečnější předjíždění
  • Snížení spotřeby
  • Dynamičtější jízda s plně naloženým vozem
  • V kopcích později podřazujete
  • Úprava neničí motorové a převodové ústrojí Vašeho vozu

Pro dokonalou ilustraci uvedených informací shlédněte video:

A co emise?

Kvalitně provedená úprava softwaru řídící jednotky od společnosti Xtuning za účelem zvýšení výkonu motoru se vždy pohybujeme v tolerancích daných legislativou. I v tomto případě nabízíme zákazníkovi profesionální řešení.

Na to jak provádíme SW úpravu v souladu s emisemi se můžete opět podívat na videu:

Jest-li jsme Vám na některé otázky ve smyslu softwarových úprav v tomto článku neodpověděli, neváhejte nás kontaktovat na emailu lukas.ruzicka@xtuning.cz, tel.: 775 576 455 nebo na www.xtuning.cz.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly