Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF a 280 tahačů pro společnost Primafrio

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost DAF Trucks dodala významné španělské přepravní společnosti Primafrio celkem 250 tahačů DAF XF. Tato zakázka byla výsledkem spokojenosti s prvními třiceti vozidly řady XF.

Společnost Primafrio se od svého založení na počátku šedesátých let postupně stala významným hráčem na poli přepravy chlazeného a mraženého zboží a zboží vysoké hodnoty.

Juan Conesa, generální ředitel společnosti Primafrio, k vozidlům z produkce DAF Trucks uvedl, že rozhodnutí zařadit do flotily dalších 250 tahačů řady XF padlo na základě vysoké spolehlivosti a vynikající hospodárnosti prvních třiceti vozidel stejné modelové řady.

Rozhodnutí pořídit nákladní vozidla DAF XF vychází podle slov Juana Conesa z komplexního průzkumu trhu. Velká pozornost byla věnována provozním nákladům a vozidla z produkce DAF XF v tomto ohledu překonala očekávání vedení společnosti Primafrio. Zároveň byl důležitým měřítkem i komfort, který poskytují řidičům kabiny vozidel.

Všech 250 vozidel DAF XF pro společnost Primafrio bylo dodáno s nejpohodlnější a nejprostornější kabinou Super Space Cab, zatímco jejich pohonnou jednotkou je motor PACCAR MX-13 o zdvihovém objemu 12,9 litru a nejvyšším výkonu 365 kW (480 k).

Ve svém oboru patří Primafrio mezi nejrychleji rostoucí firmy v Evropě. Společnost sídlí ve městě Murcia, pobočky pak má v Andalusii, Katalánsku a Baskicku ve Španělsku, a rovněž v Portugalsku, Francii a Německu.

Společnost Primafrio disponuje mimo jiné moderními klimatizovanými sklady, které zákazníkům nabízejí řadu logistických služeb s vysokou přidanou hodnotou. Flotilu společnosti Primafrio tvoří v současnosti více než 2000 nákladních vozidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)