Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Damon Hill proti zvyšování rychlostních limitů

David Bureš
Diskuze (43)
Bývalý jezdec Formule 1 reaguje na návrhy britských zákonodárců na zvýšení povolené rychlosti.

Damon Hill se vyjádřil k návrhům, které počítají se zvýšením maximální povolené rychlosti na britských dálnicích na 80 mph (129 km/h). Televizní stanici Sky News řekl, že se při vyhlídce na lidi jezdící touto rychlostí třese.

Podle Hilla by zvýšení rychlostního limitu pouze zhoršilo problémy, které vyplývají z nedostatku koncentrace. Šoféři se totiž podle jeho názoru na jízdu příliš nesoustředí. I proto bývalý závodník dokonce naznačuje, že pro mnohé řidiče není bezpečné, aby jezdili rychleji než 88 km/h.

Mistr světa ve Formuli 1 z roku 1996 prohlašuje, že jen málokdy jezdí vyšší rychlostí než 113 km/h (dnešní limit na britských dálnicích), protože je to moc stresující. Hill si všiml, že řidiči na dálnicích jezdí moc rychle, tlačí se na auta před sebou a myslí si, že vědí, co dělají.

Bývalý britský závodník odmítá srovnání mezi jízdou na silnici a na závodní trati. Podle jeho slov se člověk při řízení na okruhu nachází v jiném stavu mysli.

Hill se k plánům na zvýšení povolené rychlosti vyjádřil ještě mírně. Julie Townsendová, náměstkyně generálního ředitele v britské nezávislé charitativní organizaci Brake o návrhu dokonce prohlásila, že se jedná o hazard s lidskými životy.

David Bureš
Diskuze (43)
6. 7. 2012 22:04
Re: Žvanil
Tak to sorráč. A co tenhle: [odkaz]
Avatar - Hammunasakra
6. 7. 2012 11:18
Re: nevím
Bohužel (už) NEjen v ČR :-|
PS: Nicméně je stále DOST míst, kde se "pohodových" NADdvěstě km/h jezdit dá ;-)
Avatar - Hammunasakra
6. 7. 2012 11:16
Re: Žvanil
Odkaz NEfunguje, ale jinak :yes: :-)
Avatar - Hammunasakra
6. 7. 2012 11:15
Re: kážu vodu, piju víno
:-)
5. 7. 2012 19:20
Žvanil
Měl čtyři slušné sezóny v F1, titul získal, když měl nejlepší auto v poli (1.v MS Hill, 2.Villeneuve), a pak už nezajel vůbec nic. Byl hlavním hybatelem při zprznění Silverstone, kdy nechal zrušit nejlepší část okruhu (Bridge a Brooklands), které nahradil Tilkeovskou vlnovkou, Arenou a zbytečnou rovinkou, na konci které se stejně nedá předjíždět (kombinace levá-pravá). A teď bude plkat o nebezpečné rychlosti na dálnicích, když sám jezdí takhle [odkaz]