Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

David Brown: První vůz dostane motor a šasi z Jaguaru, tvary se vrátí do 60. let

Jan Mička
Diskuze (0)
Tři týdny po oznámení příchodu nové britské automobilky se objevily první obrázky připravovaného sportovního vozu.

Není nad to, když výrobci přistupují k vývoji automobilů s nadšením. Zářným příkladem toho je i businessman David Brown, který prostřednictvím nového sportovního vozu oprašuje britské kořeny. Vůz prozatím stále vystupuje pod názvem Judi, s jeho monackým odhalením však patrně přijde také nové jméno.

Základem vozu je šasi z Jaguaru XKR. Není to proto, že by byl výrobce líný vyvinout něco vlastního, ale z důvodu, že „kočičí“ systém zkrátka funguje. Navenek však použitou techniku na první pohled nepoznáme. Designem se totiž vůz vrátí do šedesátých let minulého století, konkrétně k legendárnímu Aston Martinu DB5 Jamese Bonda. I tak by ale měly být tvary vozu originální, vytvořené za pomoci těch nejkvalitnějších materiálů.

Pod kapotou vozu najdeme přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 5,0 litru, výkonu 375 kW a točivém momentu 625 N.m. Agregát bude spolupracovat s šestistupňovou automatickou převodovkou a dopomůže k akceleraci z 0-100 km/h za 4,6 sekundy. Ano, také srdce vozu pochází od Jaguaru.

Cena vozu, byť zatím jen orientační, dosud nebyla stanovena. Vzhledem k prakticky kusové výrobě a použití nejkvalitnějších materiálů se však dá lehce odvodit, že svého dárce orgánů hravě překoná. Možná i několikrát. První série snímků je zatím to jediné, co máme k dispozici. Čekat už ale nebudeme dlouho. Projekt Judi se totiž oficiálně představí již 17. dubna v Monaku.

Jan Mička
Diskuze (0)