Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: jak rychle jezdíte po D1? Jste pro zvýšení limitu 130 km/h?

Tomáš Votruba
Diskuze (509)
Rakouští řidiči můžou na dálnici přišlápnout plyn, na dvanáctikilometrovém úseku dálnice A10 můžou jet zkušebně až 160 km/h. Jak rychle jezdíte po dálnici vy? Jste také pro zvýšení limitu?

Rakouští řidiči můžou na dálnici přišlápnout plyn, alespoň na dvanáctikilometrovém úseku dálnice A10 mezi Spittalem a Paternionem v jižní spolkové zemi Korutany, kde byla od 02. května za ideálních podmínek povolena maximální rychlost 160 kilometrů za hodinu. Navýšení oproti 130 km/h má přispět k vyšší plynulosti provozu a bude v Rakousku podle návrhu ministra dopravy Huberta Gorbacha testováno po dobu dvou měsíců.

Jak rychle jezdí po dálnici čtenáři AUTO.CZ? Přiznejte se. Dodržujete předepsanou rychlost 130 km/h, nebo se občas neudržíte a nahlédnete s ručičkou rychloměru do vyšších cifer? Má smysl uvažovat o zvýšení dálničního limitu, nebo rychost 130 km/h plně dostačuje? Těšíme se na vaše názory.

Tomáš Votruba
Diskuze (509)
7. 5. 2006 23:29
Re: Ale, GTI, chlapče, vítej!
;-) :yes:
7. 5. 2006 20:09
Re: Ale, GTI, chlapče, vítej!
:yes: Souhlas.
7. 5. 2006 20:08
Re: Ale, GTI, chlapče, vítej!
:yes:
7. 5. 2006 20:05
Re: Ale, GTI, chlapče, vítej!
;-) :yes:
6. 5. 2006 22:04
BUĎ PROFÍK
50 v obci je jediná možnost, jak se nevymlátit navzájem. 90 na silnici je optimum. Mužeš to valit s ručkou kolem 100 bez pokuty a to je ta správná rychlost, kterou zvládneš, až ti do cesty vskočí nadrženej kanec. 130 na dálnici je tak akorát, abys dokázal zvládnout vše, co ti jízda nadělí. Pokud jsi prožil nějakej kilák ve stopětce při stotřiceti, víš co jsou pocity kosmonautů při startu Apolla 11... Pokud máš premiovku v segmentu nad střední třídou... víš, že kolem 180 ti to jen lehce ševelí... bohužel, limit je nastaven nikoliv na sedmičkovýho bavora, ale spíše na tu prorezlou stopětku... a hlavně - na naše mozkové limity... nezapomínejme, že na silnici to valí nejen dvacetiletej adept na příštího mistra formule jedna, ale i sedmdesátiletej stařec, kterej si zaslouží náš obdiv a toleranci. Takže - dodržujme limity, občas si někde mimo provoz zkusme, jak krásný by to bylo, nebýt omezení... a pak se zase zařadme do šňůry a valme tu svou káru vstříc budoucnosti. Těžkej absťák můžeš řešit na německejch dálnicích... máš to kousek... rozhodně blíž, než fandové z USA, co to dělaj zrovna tak... P.S. jen dlouhej táhlej... bodík nebodík... tam prostě já musím... to snad chápeš, ne? ;-) :yes: