Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 48/2014

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 126 článků s novinkami a videi.

Přinášíme přehled těch, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Facelift, tedy kosmetický zásah do designu automobilu (mnohdy za účelem vzhledového přizpůsobení se novějším modelům, jindy například v reakci na módní trendy) zasahuje do tvarové podstaty návrhu a ne vždy se setkává s pozitivními ohlasy. Existují automobily, jejichž faceliftované podoby napravily estetické nedostatky původního ztvárnění modelu a přispěly nejen dané partii, na níž byly provedeny, ale také karoserii jako celku. Můžeme se však setkat i s pravým opakem – některé omlazovací kůry naruší původní osobitost a zkomplikují vzhled, který byl navržen za určitých podmínek, jež facelift nezohledňuje.

Vozidlo na fotkách, které pan Smrček nafotil na mostě Barikádníků v Praze v ranní špičce, vypadá na první pohled jako nový Volkswagen Passat. Nicméně druhý pohled odhalí některé zajímavé detaily: například zadní nápravu, pravděpodobně posunutou více vzad z důvodu prodloužení rozvoru náprav. No však se sami podívejte...

Fabia už je etablovaná, proto skončila s podbízením. Ve jménu ekonomické udržitelnosti láká na kvality, které tolik nezvyšují přímé náklady, přesto jsou důležité. Především na nevšedně povedený design slovenského mága Jozefa Kabaně, úsporné motory, bezpečnost a skvělé vyladění.

Takových Octavií jezdí po českých silnicích celá řada, ale málokdy se mohou chlubit zcela kompletní servisní historií, díky které víme, jak je který komponent ve voze dlouho. A hlavně že motor, převodovka, ale třeba i zadní tlumiče, jsou na autě stále původní. Užijte si komentář Martina Vaculíka.

Razor Crazy Cart je zcela minimalistický recept jak si užít zábavu na kolech v těch nejužších prostorech. Miniaturní motokára se ovládá nejen volantem, ale i velkou pákou na boku. Díky tomu dokáže jezdit táhlým smykem, stejně jako otáčet se na pětníku. Lidé z xcar.com si to vyzkoušeli přímo ve své kanceláři a vše si natočili na tohle video.

Zezadu Impreza, všude jinde Fiesta, karoserie z kartonu a vzadu nápis Hooisken (who is Ken, tedy „kdo je Ken“) místo tradičného Hoonigan. Tak vypadá zběsilá bestie, se kterou Ken Box předvádí své kaskadérské kousky. Pod povrchem se pak ukrývá technika Razor Crazy Cart, kterou již známe i z jiných videí. Takhle vypadá parodie na Kena Blocka, která vás však bude bavit minimálně stejně, jako její předloha.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)