Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dubaj chce mít postupně všechny taxíky hybridní

Dan Vořechovský
Diskuze (31)
Bohatý dubajský emirát se rozhodl zkvalitnit své životní prostředí a tak se budou z rozhodnutí místního vládnoucí šejka dubajské taxíky postupně nahrazovat novými s hybridním pohonem.

Dubajská vláda se rozhodla bojovat za čisté životní prostředí a mezi prvními opatřeními bude obnova vozového parku dubajských taxikářů. Vláda chce postupně všechny současné taxíky nahradit hybridními vozy. Díky tomuto plánu se má Dubaj stát jedním z nejekologičtějších měst co se dopravy týká. Cílem dubajské vlády je snížit emise vypouštěné automobily a zkvalitnit životní prostředí.

Rozhodnutí dubajské vlády ve skutečnosti „pouze“ následuje směrnici šejka Mohammada Bin Rashida Al Maktouma, který je nejen panovníkem dubajského emirátu, ale také premiérem vlády Spojených arabských emirátů. V rámci dubajského strategického plánu, který představuje komplexní socioekonomický plán rozvoje města do roku 2015, se mají prioritně provést opatření na ochranu a trvalé zlepšení životního prostředí. Postupné nasazování hybridních taxíků je tak pouze jedním z kroků za zdravější ovzduší.

Dan Vořechovský
Diskuze (31)
Avatar - Pekelná Micinka
31. 5. 2007 10:43
Rock The Casbah
Je to tak dobře. Saudským Arabům fandim. Navíc, když vybudovali Dubaj, to ti je takové krásné město, všechno nové >:D, tak proč opakovat chyby odjinud.
Avatar - skejpa
31. 5. 2007 10:35
Re: Krok správným směrem
jasny je ze eko taxiky je vec perfektni. na vyblbnuti maji v dubaji aut dost tak proc maji kazit prostredi este taxiky :) kdyz na to sou penize a nemaji tovarny jako u nas tak muzou zacit taxikama :) u nas by to nepomohlo... takovejch kominu mame, ze auta sou jen kapka v oceanu :)
31. 5. 2007 09:20
Krok správným směrem
To je ale překvápko,těm co ropa teče z každé díry v zemi a její cena je nižší než u litru vody se vydají ekologickým směrem