Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Essen Motor Show 2015: Superfotogalerie tuningových šíleností

Michal Fokt
Diskuze (0)
Essen Motor Show, to není jen tuning, ale i motorsport, historici, hot rody, designérské kreace a další zajímavosti. Všechno tohle najdete v naší velké fotogalerii.

Essen Motor Show je akce, kterou by si skutečný automobilový fanda neměl nechat ujít. Neříkám, že je třeba tam být rok co rok, ale čas od času to rozhodně je žádoucí. Spíš než o klasický autosalon jde o automobilový festival, zkombinovaný s blešími trhy :) a jako takový má svou neopakovatelnou atmosféru. Navíc se dá při troše sebezapření zvládnout "na otočku" a na rozdíl od veletrhu Techno Classica se ještě dá (ve všední den) ve městě dokonce i rozumně zaparkovat.

Nemůže být pochyb o tom, že Essen Motor Show v první řadě výstavou, věnovaným tuningovým firmám a souvisejícím aftermarket dodavatelům - těm patří většina výstavní plochy, kde lze nejen koukat a fotit, ale i nakupovat. Spousta místa je však tradičně věnována doprovodným výstavám, které jsou mnohdy zajímavější, než samotné jádro výstavy. Tradicí jsou hot rody, výstavy historických sportovních, popřípadě závodních aut, ale třeba i expozice automobilek, kde jsou prezentovány ty vozy z nabídky, mající jistý emotivní náboj. Letos bude EMS lákat zejména na 100 let BMW, dopravní prostředky Jamese Bonda a klasické "ameriky".

Letos jsme se na essenskou výstavu osobně nedostali, ale i přesto pro vás máme obsáhlou fotogalerii, zachycující ty nejzajímavější letošní exponáty ze všech zmíněných tématických okruhů. Třeba vás navnadíme a zajedete se tam ještě podívat osobně, je otevřena až do 6. prosince.

Michal Fokt
Diskuze (0)