Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Evropské Auto roku 2015: 7 finalistů ohlášeno

David Bureš
Diskuze (328)
Z 31 nominovaných automobilů zbylo už jen sedm finalistů. Je mezi nimi mnichovské MPV, japonský crossover nebo tři zástupci ze střední třídy.

Pořadatelé ankety evropského Auta roku 2015 (Car of the year 2015) oznámili sedm finalistů, z nichž bude vybráno vítězné auto. Třetí generace Škody Fabia mezi sedmičkou finalistů chybí.

Sedm finalistů je vcelku různorodých. Jsou mezi nimi levná auta, MPV, crossovery, dva vozy luxusních značek nebo hned tři modely střední třídy.

Vítězným automobilem se stane jeden z modelů BMW 2 Active Tourer, Citroën C4 Cactus, Ford Mondeo, Mercedes-Benz C, Nissan Qashqai, Renault Twingo a Volkswagen Passat.

Mnozí z finalistů přitom nabízejí něco zajímavého, díky čemuž by mohli v anketě vyhrát. Řada 2 Active Tourer je prvním BMW s pohonem předních kol a také prvním velkoprostorovým modelem této značky. C4 Cactus je zase návratem Citroënu k jednoduchým automobilům. Twingo je pak na rozdíl od předchůdce a konkurentů zadokolkou.

Z původních 31 nominovaných vedle Fabie vypadly také například Audi TT, Fiat 500X, Hyundai i20, Porsche Macan nebo Subaru WRX STI.

Výsledky ankety budou vyhlášeny 2. března 2015 na ženevském autosalonu. Zatím posledním vítězem se letos stal Peugeot 308. O vítězi rozhodne porota 58 automobilových novinářů, mezi nimiž nechybí ani český zástupce – Tomáš Hyan.

David Bureš
Diskuze (328)
Avatar - aproximus
16. 12. 2014 22:22
Re: Cactus
cactus je (v česku) ekonomický nesmysl, který zaujme jen a pouze designem. i mě zaujal, bohužel po prostudování konfigurátoru jsem vystřízlivěl. za bratru 400k má zákazník poptávající automobil k dispozici full featured duster ve čtyřkole s osvědčeným dCíčkem a šestikvaltem, což je kus poctivého praktického auta, to je lowcostová stylovka. nebo téměř full featured fábii combi s DSG a výborným TSIčkem, případně méně vybavenou octávii, což je s ohledem na domácí prostředí úplně jiná liga. cenový strop cactusu se silnějším benzínem a rozumnou výbavou je 400k. ale určitě se najde pár nadšenců, důchodců, individualistů, ale rozhodně ne motoristů...
Avatar - pumpkin
16. 12. 2014 21:53
Re: cactus
Je to také drahé lacné auto, že človek má z toho zmiešané pocity.
Avatar - fOE
16. 12. 2014 21:00
Re: Cactus
Mas pravdu, soul jsem zapomel. ;-)
Avatar - dal
16. 12. 2014 20:55
Re: Cactus
Mne Cactus také moc nenadchl, zejména po té kdy jsem viděl cenovku.
Na to, že ten kterým jsem se svezl byl tříválec bez turba, neměl otáčkoměr, stahovací okna a dělená zadní sedadla, byla cena půl mega docela odvaha.
Avatar - dal
16. 12. 2014 20:49
Re: AutoBest 2015
Za to ty se vyjadřuješ k věcem kterým rozumíš! Tato volba nemá vůbec žádnou váhu. Vysvětli mi tu logiku výsledků, docela by mne to zajímalo.
Vyspělost a kvalitu těch novinářů jsi srovnal s kým? Se západními novináři určitě ne!