Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fehrer Bohemia rozšiřuje výrobu v České Lípě, zaměstná 130 lidí

redakce AUTO.CZ

Výrobce autodílů Fehrer Bohemia rozšiřuje výrobu v České Lípě, zaměstnat chce až 130 lidí. Zhruba 50 by mělo být nezaměstnaných z evidence úřadu práce. Na vzájemné spolupráci při výběru a realizaci náboru se už firma dohodla s Úřadem práce ČR, který na místa pro nezaměstnané přispěje v rámci aktivní politiky zaměstnanosti.

Fehrer Bohemia působí na českém trhu od roku 1992, vyrábí interiérové součásti pro automobily. Je dceřinou firmou německého holdingu F.S. Fehrer Immobilien. Spolupráce s úřadem práce není pro podnik ničím novým. "Jde o zaměstnavatele, se kterým dlouhodobě spolupracujeme. Jsme schopni připravit mu nabídku na míru," řekla Kateřina Sadílková, pověřená řízením Úřadu práce ČR.

Již v loňském roce získala firma prostřednictvím úřadu práce 4,382 milionu korun z Evropského sociálního fondu na podporu společensky účelných míst, pomoc pro mladé, odbornou praxi a vzdělávání zaměstnanců.

Fehrer zaměstnával na konci loňského ve svých závodech v České Lípě a Liberci bezmála 1400 lidí včetně agenturních pracovníků. V loňském roce uskutečnila firma zakázky za rekordních 4,3 miliardy korun a její hospodaření skončilo ziskem téměř 297 milionů korun. Podnik investoval do dalšího rozšíření závodu v České Lípě. "Zájem má především o dělníky do výroby, v tuto chvíli už vytipováváme vhodné uchazeče dle jejich požadavků," doplnila ředitelka českolipského úřadu práce Marcela Ottová.

Nová dohoda úřadu s firmou počítá s vytvořením 50 společensky účelných míst, kde by mohli najít uplatnění nezaměstnaní. Těch je v současné době v evidenci úřadu na Českolipsku kolem 5500. První nezaměstnaní by mohli do Fehreru nastoupit po Novém roce.

"Jedná se o práci ve třísměnném provozu. Způsob výroby a technologie nám umožňuje zaměstnat významný počet žen. Zatím počítáme s tím, že s nově přijatými zaměstnanci uzavřeme pracovní smlouvu na jeden rok," doplnil ředitel českolipského závodu Jaroslav Obst.

redakce AUTO.CZ