Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus: Nové autobusy do Itálie, Švýcarska a k chorvatskému pobřeží

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
FlixBus nasazuje nové spoje, které míří přes noc z Prahy do Itálie a Švýcarska. Pouze s jedním přestupem pak lze nově dojet z Prahy až k chorvatskému pobřeží.

Na konci dubna spustil FlixBus nové noční autobusy z Prahy do Londýna, Bruselu a Amsterdamu. S ohledem na jejich úspěch u cestujících byly nyní navíc přidány noční autobusy do Švýcarska a Itálie.

FlixBus ve druhé polovině letošního června rozšiřuje svoji nabídku linek mířících z Prahy do Evropy. Z autobusového nádraží Florenc a hlavního nádraží nyní míří přímé zelené noční autobusy do Milána s cenou jízdenky od 829 Kč a Curychu s jízdenkou za cenu od 729 Kč.

Po nedávném vstupu na chorvatský a slovinský trh jsou nyní dostupné také nové cíle u chorvatského pobřeží nebo metropole jako je Lubljana nebo Záhřeb. S pouhým jedním přestupem tak mohou nyní cestující jet zelenými autobusy z Prahy až k moři.

Koncem roku 2015 zahájil FlixBus kooperaci s LEO Expressem. Dne 19. května 2016 FlixBus oznámil, že začal spolupracovat s polským tržním lídrem Polskibus.

Díky propojení vlastních sítí do jednotné nabídky profitují cestující z ještě lepších spojení mezi Českou republikou, Slovenskem, Polskem a Ukrajinou. FlixBus jako příklad uvádí spojení z Prahy do Krakova s cenou do 448 Kč nebo z Prahy do Mukačeva od 858 Kč.

S těmito kroky se síť autobusů FlixBus rozrostla již na 100.000 denních spojů a 800 cílů v 19 zemích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
13. 12. 2022 18:18
Cestování
Tak třeba Chorvatsko znám moc dobře, tam jsme jednu dobu jezdili pravidelně. Co ale nemám procestované je právě ta Itálie. Byli jsme tam pouze jednou a to už je dobrých 15 let zpět. Možná by stálo za to se tam znovu podívat. Klidně i tím autobusem. Nedávno jsem narazil na tuto stránku https://www.cklub.cz/pruvodce/italie a díval jsem se, že v Itálii je toho na objevování spousta.