Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus: Nové spoje z Prahy do Londýna, Bruselu nebo Skandinávie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
FlixBus nasazuje nové spoje, které míří přes den nebo noc z Prahy do Londýna, Bruselu nebo Skandinávie.

FlixBus nasazuje od 28. dubna přímé spoje, které míří z Prahy dvakrát denně do Londýna s cenou jízdenky od 979 Kč a osmkrát denně do Bruselu s cenou jízdenky od 829 Kč.

Prostřednictvím nových denních a nočních autobusů FlixBus zároveň navyšuje počet spojů směr Švédsko, Dánsko, Německo a Rakousko. Z Prahy lze cestovat například do Kodaně nebo Malmö až pětkrát denně. Jízdenky do prvního z této dvojice měst jsou k dispozici od 978 Kč.

FlixBus navíc nabízí přímé spoje mezi Prahou, Amsterdamem, Vídní a Berlínem a jako příklad uvádí linku z Prahy do Berlína s cenou jízdenek od 479 Kč. Prostřednictvím nových nočních spojů budou zelené dálkové autobusy jezdit pravidelně z Prahy, např. až jedenáctkrát denně směr Hamburk či Vídeň.

Společně s linkami do Velké Británie a Belgie nyní jezdí FlixBus z Prahy již do 16 evropských zemí, přičemž některé z tras nabízejí spoje dokonce v hodinových intervalech. Na léto letošního roku pak FlixBus plánuje expanzi nočních spojů a propojení nových měst v Itálii, Francii a Maďarsku s Českou republikou.

Kromě prodeje vstupenek v prodejnách FlixBus a prostřednictvím spolupracujících cestovních kanceláří si mohou čeští zákazníci své jízdenky rezervovat i přes mobilní aplikaci v českém jazyce. Před cestou není potřeba tisknout jízdenky a zákazník se může rozhodnout pro check-in, k němuž je potřeba pouze QR kód ve smartphonu.

V ceně jízdenky jsou již zahrnuty všechny rezervační poplatky i garance místa k sezení v autobusu. Cestující mohou v autobusech FlixBus počítat s bezplatnou Wi-Fi, zásuvkami nebo možností přepravy trojice zavazadel. Změnu rezervace či storno jízdenky je možné provést až do 15 minut před odjezdem, a to zcela bez poplatku.

V roce 2013 začal FlixBus se čtyřmi linkami a od té doby vybudoval svou evropskou síť v 18 zemích. V roce 2015 se svými cca 1000 zelenými autobusy přepravil po Evropě 20 miliónů cestujících. Do konce tohoto roku se očekává další významné zvýšení počtu cestujících.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)