Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Ka: lehký facelift veterána

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Není mnoho vozů, které přežijí na trhu devět let bez výraznější změny a dokáží zákazníkům stále něco říct. Ford Ka to dokáže. Do roku 2005 přesto přijíždí s malými změnami.

Nejmenší model Fordu, „káčko“ se na trhu pohybuje se stejnou lehkostí, s jakou proplouvá plynoucími léty i Renault Twingo. Zatímco ale Twingo několika dílčími facelifty prošlo, Ford Ka žádnou dramatickou změnu nepotřeboval. Jeho odvážně tvarovaná, dynamická karoserie dokáže stále zaujmout a především něžné pohlaví si nemůže „káčko“ vynachválit. Do roku 2005 si přesto autíčko přiveze drobné změny.

Faceflit obsahuje nové barvy nárazníků, jemně upravený interiér či nový design litých kol. Změny vnějšku se týkají především nárazníků, které mohou být černé, v barvě karoserie nebo šedé a rozšířené barevné palety. V interiéru se pracovalo na straně spolujezdce, který má konečně k dispozici praktickou odkládací plochu a obvyklou uzavíratelnou přihrádku.

Novinkou budou přední stěrače s cyklovačem, funkce aktivující zadní stěrač při zařazení zpátečky a vnitřní osvětlení se zpožďováním. Posledním překvapením bude automatické uzamykání vozidla po chvíli nečinnosti.

Libor Zezulka
Diskuze (0)