Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit SportVan: Colorado Red k narozeninám

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Ford Transit SportVan v modrém laku s dvojící bílých pruhů na přídi známe i na českém trhu. Specialitou pouze pro Velkou Británii se stává provedení v červeném laku Colorado Red, které vzniklo k 45. výročí Transitu.

Historie Fordu Transit sahá až do roku 1965, kdy se představila první generace tohoto užitkového modelu. Provedení SportVan se poprvé objevilo v roce 2006. Tehdy se jednalo o koncept, který si díky zájmu ze strany zákazníků našel cestu do sériové výroby.

Nejprve se jednalo o omezenou 500kusovou sérii pouze pro britský trh, jejíž premiéra se odehrála na autosalonu užitkových vozidel v Birminghamu v roce 2007. Provedení pro Evropské trhy se představilo ve stejném roce a na českém trhu je k dispozici od května roku 2008.

Ve Velké Británii od uvedení první omezené série v modrém laku Performance Blue s bílými pruhy vzniklo několik dalších speciálně lakovaných verzí. Zákazníci si zde mohli pořídit šedé provedení Sea Grey se stříbrnými pruhy, které vzniklo v sérii 80 vozů. SportVan v černém laku Panther Black se stříbrnými pruhy byl vyroben v počtu 500 kusů. Bílý lak Frozen White v kombinaci s modrými pruhy neslo 80 vozů a modrá Ink Blue se stříbrnými pruhy byla vyhrazena pro 150 Transitů.

Nejnovější speciální barevnou variantou Transitu SportVan je červená Colorado Red s bílými pruhy, která má vzniknout v počtu 100 vozů opět pouze pro britský trh. Ostrovní zákazníci, kteří si libují ve speciálních sériích Transitu, se mohou kromě nového laku karoserie těšit i na černá 18palcová kola s nízkoprofilovými pneumatikami o rozměrech 235/45 R18 a sadu charakteristických spoilerů.

Standardem v kabině tohoto Transitu je velurové čalounění sedadel, klimatizace, autorádio s CD přehrávačem a měničem na 6 CD, tempomat, elektrické ovládání oken, elektrické ovládání a vyhřívání vnějších zpětných zrcátek, tónovaná okna a kůží obšitý volant i hlavice řadicí páky. Součástí výbavy je i dešťový senzor, přední mlhové světlomety, ABS, ESP a čelní airbagy řidiče i spolujezdce.

Příplatkovou výbavu představuje například kožené čalounění sedadel, satelitní navigační systém FX s 5palcovým barevným displejem, osvětlení LED v nákladovém prostoru a denní světla z LED v předním nárazníku.

Stejně jako standardní SportVan i limitovaná série s červeným lakem karoserie vychází z Transitu 260 s krátkým rozvorem a nízkou střechou. K pohonu předních kol slouží motor 2,2 Duratorq TDCi o výkonu 103 kW (140 k), spolupracující s šestistupňovou manuální převodovkou.

Na českém trhu je stále k dispozici standardní modré provedení Transitu SportVan, jehož cena začíná na 686.400,- Kč bez DPH.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - white label
18. 10. 2010 14:48
Re: rozměr pneu
Asi proto, že když někam dojedeš s Fordem, tak ti málem urvou ruce, jen abys jim toho Forda prodal...
:-O >:D
18. 10. 2010 00:34
Re: rozměr pneu
Semnou se tady nikdo nebaví. Dokud stál před barákem jen Scénic tak to šlo, ale od té doby co mám dvě "auta" se tady na mě lidi dívají přez prsty >:D Jako Scénic a Maluch to je kombinace které může konkurovat jen Lojzuv Zetor Crystal a Stodvaciášek >:D A bude to jen horší páč u nás za KSČM a ČSSD vůbec nikdo nekandidoval, takže my obyčejní lidi se teď budeme mít špatně. Ten borec co sem jezdí s pojízdnou prodejnou masa by si měl pořídit toho Transita páč lidi teď nakupujou zásoby ve velkým a nemusel by stihnout ujet. Dokonce i ze sousedovic boudy není slyšet štěkání psa... je to špatný
Avatar - white label
18. 10. 2010 00:17
Re: rozměr pneu
No tak vidíš, jako takový pomyslný základ, docela slušný příslib... >:D >:-[] :yes:
18. 10. 2010 00:09
Re: rozměr pneu
To asi nepůjde... tady na vesnici nic lepšího nikdo nemá >:D Vlastně jo teď tu někdo má novýho Fusona v základu >:D
Avatar - white label
17. 10. 2010 23:52
Re: rozměr pneu
Tak zkus třeba poprosit sousedy, jestli by si aspoň oni nemohli pořídit něco "pořádného", že už se "na sebe" nemůžeš dívat a ven chodíš raději zadem... :*) >:D >:-[]