Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM koupí firmu AmeriCredit za 3,5 miliardy dolarů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
General Motors koupí společnost pro financování nákupů automobilů AmeriCredit za 3,5 miliardy dolarů (téměř 70 miliard Kč). Oznámila to firma, která chce tímto krokem posílit nabídku půjček pro kupce automobilů se špatnou úvěrovou historií.

Transakci, jejíž dokončení se očekává ve čtvrtém čtvrtletí, ještě musí schválit akcionáři společnosti AmeriCredit. Automobilka General Motors bude mít díky této akvizici poprvé od roku 2006, kdy prodala kontrolní podíl ve finanční skupině GMAC, vlastní finanční divizi, napsala agentura Reuters.

Prodejci automobilů GM si nyní stěžují, že kvůli přísným úvěrovým podmínkám přicházejí o zákazníky. Generální ředitel GM Ed Whitacre uvedl, že převzetí firmy AmeriCredit podpoří konkurenceschopnost jeho podniku rozšířením nabídky možností financování pro spotřebitele.

GM zhruba před rokem opustila bankrotový režim s tím, že se v rámci rozsáhlé restrukturalizace zahrnující prodej některých značek přemění v menší podnik, jenž by měl pružněji reagovat na požadavky zákazníků. Většinovým majitelem "nové GM" je americká vláda, která poskytla nejvíce peněz na záchranu podniku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)