Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Goodyear Myfleet: Pro menší flotily

Ladislav Černý
Diskuze (0)
Goodyear spustil portál Myfleet, který menším dopravním firmám nabízí služby na úrovni velkých dopravních společností.

Portál Myfleet společnosti Goodyear představuje rychlou a profesionální platformu pro komunikaci mezi dopravcem, servisním poskytovatelem a společností Goodyear. Zajišťuje možnost zprostředkovat komplexní pneuhospodářské služby také menším autodopravcům. Její využívání je podmíněno třístrannou smlouvou mezi dopravní firmou, servisem a společností Goodyear.

Rychlejší služba na míru

Poskytovatelé servisních služeb mají díky portálu Myfleet k dispozici přehlednou databázi spravovaných vozových parků, stejně jako aktuální nabídku produktů společnosti Goodyear. V systému mohou rovněž sledovat historii transakcí mezi dopravcem a servisním poskytovatelem. Přímo na této platformě dochází k tvorbě konkrétních cenových nabídek pro jednotlivé klienty na základě historie vzájemné spolupráce a dalších charakteristik daného dopravce.

Dalšími benefity pro poskytovatele služeb je možnost dozvědět se na tomto portálu o všech novinkách společnosti Goodyear a také mohou využívat katalog s produkty určenými pro běžnou činnost jednotlivých pracovníků servisních zastoupení.

Vlastní přístup

Myfleet přináší možnost individuálního přístupu k jednotlivým autodopravcům, kteří po registraci, jejíž součástí je vyplnění údajů o vozovém parku, obdrží vlastní přístupové údaje. Ty slouží k přístupu na vlastní profil v systému. Každá flotila na základě svých charakteristik má individuální sjednané obchodní podmínky a získává například speciální cenovou nabídku na jednotlivé služby i produkty.

Přes portál rovněž dochází k objednávce servisních služeb či inspekcí. Stačí zadat počet automobilů a požadované datum servisní služby. Na portálu se vyskytuje také záložka celoevropské asistenční služby Goodyear Service Line 24h, ve které se nalézá mimo jiné ceník jednotlivých služeb a kontakt na spolupracujícího servisního poskytovatele. Bonusem pro dopravce je věrnostní program, který jim umožňuje nakupovat za získané body různé produkty a dárky od společnosti Goodyear.

Plánování nákladů

Společnost Goodyear má díky portálu Myfleet k dispozici přehlednou databázi, v níž se nachází záznamy o jednotlivých poskytovatelích servisních služeb, flotilách, aktuální nabídce pneumatik i konkrétních cenových nabídkách pro své partnery.

Důležitou funkcí je tzv. sledování pneumatik, ve kterém nejdříve dochází k registraci každé prodané pneumatiky a následně k záznamům o jejím používaní a opotřebení.

Tato data získává společnost Goodyear od poskytovatele servisních služeb. Na základě dat vypracovává společnost Goodyear zprávu pro dopravce, který z ní může vyčíst informace o odhadované životnosti pneumatiky, nákladech na kilometr ale i zaznamenaném tlaku v pneumatikách.

Díky výsledkům měření může dopravce porovnávat svá jednotlivá vozidla z hlediska efektivity, jelikož každé disponuje tzv. kartou vozidla se všemi těmito informacemi.

Kontrola výdajů

Ze zpráv poskytovaných dopravcům lze zjistit, jak je vybraná pneumatika (rozpoznávají se podle sériového čísla) opotřebená, jakou má procentuální výšku dezénu, kolik kilometrů již najela a kolik činí náklad na pneumatiku na tisíc ujetých kilometrů.

„Díky platformě Myfleet lze nastavit všechny služby na míru zákazníka. Všichni tři partneři mají jeden cíl, a to zajistit fungující systém, který umožní dopravci optimalizaci provozních nákladů spojených s pneumatikami,“ uvádí David Kyncl, Prodejní manažer nákladních pneumatik společnosti Goodyear, a dodává: „S Myfleet komunikují a obchodují všechny tři strany jednoduše na jednom místě, což umožňuje využívat komplexní pneuhospodářské služby také menším dopravcům.“

FULDA ECOTONN 2

Do portfolia koncernu Goodyear-Dunlop patří německý výrobce pneumatik Fulda. Na podzim přišel s novým návěsovým pláštěm Ecotonn 2 v nejčastějším rozměru 385/65 R 22.5. Novinka nahrazuje Ecotonn + a doplňuje aktuální portfolio nákladních pneumatik značky Fulda. Díky upravené směsi a optimalizované kostře nabízí ve srovnání se svou předchůdkyní přednosti v podobě o desetinu vyššího kilometrového proběhu, o sedm procent nižšího valivého odporu, vylepšené odolnosti a protektorovatelnosti. Ta je důležitým faktorem při snižování provozních nákladů na ujetý kilometr.

Dezén pláště Ecotonn 2 zůstává shodný s dezénem jeho předchůdce, jelikož interní hodnocení a zpětná vazba od zákazníků prokázaly její vysokou výkonnostní úroveň. Optimalizovaná konstrukce kostry pneumatiky Ecotonn 2 vylepšuje její dlouhou životnost. Nová konstrukce kostry s vrstvou omezující zahřívání a zlepšenou ochranou proti oxidaci navíc zvyšuje odolnost pneumatiky.

Fulda Ecotonn 2 potvrzuje skutečnost, že nákladní pneumatiky Fulda nabízí vhodné řešení pro zákazníky hledající dobrou výkonnost za rozumnou cenu. To se také odráží v hodnocení na evropském štítku. Ve srovnání s předchůdkyní je Ecotonn 2 o jeden stupeň lepší ve valivém odporu (B). Ostatní hodnocení zůstávají stejné: B v přilnavosti na mokru, 70 dB (jedna černá vlnka) v hlučnosti. Návěsový plášť Ecotonn 2 doplňuje aktuální řadu nákladních pneumatik Fulda skládající se z Ecocontrol 2 na řízenou nápravu a Ecoforce 2 na záběrovou nápravu.

Ladislav Černý
Diskuze (0)