Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Humpolecká firma Valeo rozšiřuje výrobu, přijme až 70 pracovníků

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Humpolecký producent autodílů Valeo rozšiřuje výrobu v divizi kompresorů.

Ve druhém čtvrtletí proto přijme až 70 nových pracovníků. Potřebuje obráběče pro CNC stroje i pracovníky na montáž jednotlivých komponentů. ČTK to v tiskové zprávě sdělil Milan Tichai, personální manažer humpolecké společnosti Valeo Compressor Europe. Závod v současné době zaměstnává 850 lidí.

Humpolecký podnik, který je členem mezinárodního koncernu Valeo, se specializuje na výrobu rotačních a pístových kompresorů pro klimatizační systémy osobních aut. "Rozjíždíme několik nových projektů pro automobilky PSA, Renault a kolínskou TPCA," uvedl manažer. Doplnil, že díky letošnímu zlepšování prodeje aut střední a nižší třídy některé automobilky navýšily své objednávky až o 30 procent.

Kvalitní pracovní síly se podle firmy shánějí obtížně. "Chybí zejména technicky zdatní lidé, kteří jsou schopni si ohlídat kvalitu," podotkl Tichai. Šanci na novou práci tak Valeo dává i lidem bez vyučení.

Humpolecký podnik je jedním ze tří závodů koncernu Valeo v České republice. Výrobky z Humpolce slouží ve vozech předních světových automobilek. Podle výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin vykázal podnik za rok 2012 celkové tržby kolem tří miliard Kč. Loňská čísla ještě nebyla zveřejněna.

Pelhřimovsko má dlouhodobě nejnižší nezaměstnanost na Vysočině. I tak tam bylo na konci února bez místa 2980 lidí. Podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu tohoto okresu činil 6,1 procenta. V celém kraji bylo ve stejné době bez práce dohromady 29.681 lidí. Podíl nezaměstnaných v kraji představoval 8,5 procenta.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)