Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Portico: velké auto, velké plány

Libor Zezulka
Diskuze (10)
Hyundai evropským i americkým značkám zatápí a chce zatápět ještě víc. Na autosalonu v Chicagu se představil další adept na budoucí úspěch.

O značce Hyundai je v poslední době hodně slyšet. Prodejní křivky rostou závratnou rychlostí a automobilka plánuje další expanzi na evropských i amerických trzích vrcholící ovládnutím klíčových segmentů (například Sorento chce příští rok zaútočit na pozici Toyoty RAV-4 v České republice). Možný americký trumf Hyundaie mezi MPV se jmenuje Portico a výrobce ho představil na právě probíhajícím autosalonu v Chicagu.

Zatím se jedná o studii, která ukazuje možnou podobou nového velkoprostorového vozu. Koncept na sebe přitahuje pozornost atraktivním designem s dominancí oblých tvarů či například systémem otevírání dveří a uspořádáním vnitřního prostoru. Dveře otevírající se proti sobě usnadňují nastupování šesti pasažérům, kteří netrpí nedostatkem prostoru v oblasti kolen, hlavy ani ramen. Za dostatkem místa stojí dlouhý rozvor a chytré uspořádání nejen sedadel.

Vzhledem k charakteru vozu a prezentaci náročným americkým zákazníkům nemohl Huyndai zapomenout na obrazovky zabudované v zadních sedadlech a DVD přehrávač. Pod kapotou se usadil benzínový šestiválec spojený s šestistupňovou automatickou převodovkou. Kromě toho se nabízí i verze poháněná dvěma elektrickými motory, přičemž přední poskytuje výkon 110 kW/150 k a zadní 60 kW/83 k.

Libor Zezulka
Diskuze (10)