Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Isuzu D-Max: Nová generace představena

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Isuzu odhalila podobu nové generace pick-upu D-Max. Ten je sesterským modelem nového Chevroletu Colorado.

Zcela nová generace Isuzu D-Max je stejně jako ta předchozí, představená v původním provedení v roce 2002, výsledkem spolupráce japonské automobilky s koncernem General Motors.

Dosavadní Isuzu D-Max bylo sesterským modelem Chevroletu Colorado a stejná situace se opakuje i nové generace tohoto pick-upu. I proto se novinka představuje v Thajsku prakticky zároveň s novým Coloradem.

S Chevroletem sdílí nové Isuzu konstrukci rámu, podvozku i karoserie. V případě designu se D-Max od Colorada odlišuje především provedením přídě. Zde má vlastní přední nárazník, masku chladiče, hlavní světlomety, kapotu motoru i blatníky. Jiný vzhled mají i zadní svítilny a výklopná zadní stěna.

Vedle designu nabídne Isuzu i odlišnou paletu pohonných jednotek. Dva čtyřválcové turbodieselové motory - 2.5 l DOHC nebo 3.0 l DOHC - jsou osazeny přímým vstřikováním common rail a turbodmychadlem s proměnnou geometrií lopatek. Motor o objemu 2,5 litru nabídne výkony 85 kW (115 k) a 100 kW (136 k). Agregát o objemu 3,0 litru disponuje výkonem 130 kW (177 k).

Mimo vstupní model budou všechny verze vybaveny přiřaditelným pohonem všech čtyř kol. Motory o objemu 2,5 litru budou standardně spolupracovat s pětistupňovou manuální převodovkou. Vrcholná třílitrová motorizace bude k dispozici s pětistupňovou automatickou převodovkou.

Vzhledem k užitkovému charakteru vozidla nabídne Isuzu celou řadu na míru ušitých továrních úprav od lesnického provedení přes expediční verzi s hardtopem, provedení pro řemeslníky až po civilně-luxusní provedení s koženým čalouněním a navigací.

Isuzu D-Max bude po své premiéře v Thajsku postupně uváděno na všech klíčových trzích včetně Evropy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)