Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Colorado: Pick-up v sériovém provedení odhalen

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Chevrolet navazuje na dvojici konceptů nové generace globálního pick-upu Colorado a v Thajsku představil sériový model.

Chevrolet Colorado se v sériovém provedení ve světové premiéře představil v hlavním městě Thajska, Bangkoku. Pick-up navazuje na dvojici konceptů, z nichž ten první měl premiéru rovněž v Bangkoku jako Colorado Show Truck a ten druhý se představil jako Colorado Rally Concept v Buenos Aires.

Sériový model je výsledkem pětiletého vývoje. Ten probíhal na pěti kontinentech a Chevrolet do něj investoval 2 miliardy amerických dolarů. Výsledkem je pick-up, který má být nabízen na šedesáti trzích po celém světě.

Základem novinky je rám General Motors pro modely s pohonem zadních kol. Karoserie se svým designem prakticky neliší od dříve představených konceptů. Zákazníci mohou počítat s tradiční nabídkou trojice karosářských verzí s dvoumístnou, čtyřmístnou a pětimístnou kabinou.

Designem a provedením interiéru se má Colorado přibližovat osobním automobilům. Palubní deska má vytvářet dva oddělené prostory a především na provedení přístrojů je jasně viditelná inspirace Camarem. Provedení s jedním párem dveří má nabízet 16 úložných prostoru, verze s dvěma páry proti sobě otevíraných dveří disponuje 19 úložnými prostory a Double Cab má rovných 30 úložných prostorů.

Při uvedení na thajský trh budou v nabídce tři stupně výbav s označením LS, LT a LTZ. Součástí bezpečnostní výbavy budou mimo jiné čelní airbagy, ABS, stabilizace a kontrola trakce. Komfort na palubě může zvyšovat například autorádio s CD i MP3 přehrávačem a vstupem USB, klimatizace a příplatkové kožené čalounění sedadel.

K pohonu nového Chevroletu Colorado poslouží dva nové čtyřválcové turbodiesely Duramax s litinovým blokem, hliníkovou hlavou, rozvodem DOHC a vstřikováním common-rail. První z nich z objemu 2,5 litru poskytuje výkon 110 kW (150 k) a točivý moment 350 Nm. Druhý má objem 2,8 litru, výkon 132 kW (180 k) a točivý moment 470 Nm, resp. 440 NM s manuální převodovkou.

Standardně budou oba nové turbodiesely spolupracovat s manuální pětistupňovou převodovkou. Výkonnější pohonná jednotka o objemu 2,8 litru bude za příplatek k dispozici i s šestistupňovou automatickou převodovkou Hydra-Matic. V nabídce budou verze s pohonem zadních i všech čtyř kol.

První generace Chevroletu Colorado je na trhu od roku 2004 a je výsledkem společného vývoje s japonskou automobilkou Isuzu. Ta jej v letech 2004 až 2008 nabízela pod vlastním označením i-Series v několika verzích. General Motors tímto modelem ve své nabídce nahradil pick-upy Chevrolet S-10 a GMC Sonoma.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
6. 10. 2011 14:27
Pěkné
Exterier je na pohled příjemný, interier na americko-užitkové poměry působí taktéž celkem povedeně... Škoda, že u nás je zrovna moc nepotkáme...
6. 10. 2011 11:44
Re: super
Bude sa to predávať aj na Slovensku aj v Čechách budúci rok a bude tam diesel ako píšu v článku 2,5 a 2,8.
Avatar - Barrichello
6. 10. 2011 10:29
super
Chevy umí, tohle by mohli nabízet i v evropě, pokud by tam dali nějaký vhodný diesel.