Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kenworth rozšiřuje nabídku kabin pro T680 a T880

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Severoamerický výrobce nákladních vozidel Kenworth zařadil do nabídky modelových řad T680 a T880 novou kompaktní spací nástavbu za kabinu.

Kenworth patří stejně jako Peterbilt a DAF pod křídla koncernu PACCAR. Novinkou v nabídce této značky je kompaktní spací nástavba pro modelové řady těžkých nákladních vozidel T680 a T880, která je dlouhá 1015 mm a je stejně vysoká jako kabina.

Novinka v nabídce Kenworthu přináší ve srovnání s nástavbou dlouhou 1320 mm úsporu hmotnosti 118 kg při zachování více než dostatečného prostoru pro odpočinek řidiče.

Standardem pro tuto nástavbu je lůžko široké 610 mm a dlouhé 1980 mm, které lze sklopit v úhlu 90° pro snadný přístup k úložným prostorům umístěným pod ním, o nichž Kenworth uvádí, že mají v objem až 623 litrů. Další prostor pro uložení osobních věcí posádky nabízí police nad lůžkem.

Interiér vedle úložných boxů pod lůžkem a poliček disponuje i prostorem pro odložení mobilních telefonů ve stěnách nástavby a háčky speciálně navrženými tak, aby na ně bylo možno zavěsit přilby a kabáty, které se používají například na stavbách.

Zadní stěna nástavby může být plná, ale Kenworth nabízí i provedení s okny. Zákazníci si tak mohou objednat jedno okno vysoké 483 mm a široké 914 mm, které mohou po stranách doplňovat ještě dvě menší okna vysoká 283 mm a široká 305 mm.

Nástavba může v případě potřeby disponovat dodatečnou tepelnou izolací, která přijde vhod především v zimním období. Na přání pak může její vnitřní výbavu rozšiřovat osvětlení z LED a sada prémiových reproduktorů napojených na audio systém v kabině.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)