Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koenigsegg CCGT a CCXR – velké novinky pro Ženevu

Nadim Eid
Diskuze (10)
Švédský výrobce supersportů nabídne okruhový speciál i vůz šetrný k životnímu prostředí.

První je Koenigsegg CCGT, vycházející z produkční modelové řady CC a splňující předpisy ACO a FIA GT1. Poháněn je pětilitrovou atmosférickou jednotkou vyvinutou spolu s Andersem Hoglundem z Cargine Engineering a JP Motosport. Váhovou hranici 1100 kg, na kterou se ostatní účastníci seriálu GTI těžko dostávají, Koenigsegg CCGT splňuje s přehledem a ještě mu zůstává 100 kilogramů v rezervě. Tu chce firma patřičně využít při modifikaci některých komponentů. Celou přeměnu z modelu CC v závodní supersport CCGT má na svědomí vedoucí vývojového týmu Dag Bölenius.

Druhá novinka je Koenigsegg CCXR, supersport chránící životní prostředí. Tato malá firma vyvinula motor, který díky využití bioethanolu místo klasického benzínu dosahuje vyšších výkonů s nižšími emisemi. Bioehtanol vyniká vyšším oktanovým číslem a specifickou vlastností - dokáže chladit spalovací komoru při vstřiku směsi. Tyto charakteristiky posunuly výkon na 750 kW při 7200 otáčkách za minutu a točivý moment na 1060 Nm při 6100 otáčkách za minutu. Díky těmto parametrům se Koenigsegg CCXR stal prvním vyráběným a zároveň homologovaným vozem přesahující 1000 koňských sil. Koenigsegg slibuje, že pohon na bioethanol nebude jen záležitostí nových vozů, a nabídne přestavbu i stávajících modelů CCx na toto alternativní palivo.

Zároveň s těmito novými vozy se v Ženevě ukáže i současná CCx s novými výbavovými prvky. Zákazníci se mohou těšit na nový design nebo revoluční řešení sdružených přístrojů, které dokážou díky syntéze všech jízdních informací nabídnout nejvhodnější jízdní styl.

Nadim Eid
Diskuze (10)
6. 3. 2007 11:37
Re: Je to mozny?
koenisgseeg je zamozny rod ktory ma na to aby sponzoroval svojho synacika vo svojom hobby.asi tolko. inak preco tam napisali "prvy homologovany voz ktory ma cez 1000 koni" (ci v tom zmysle)-Veyron vari nema STK? >:D
Avatar - Pekelná Micinka
6. 3. 2007 11:11
Re: Je to mozny?
Jak vidíš, možný to je. V tichu severských hvozdů se asi pracuje dobře. To já si zas říkám, když ho vidím - A co to žere? A raději si hned i sám odpovím: "Nebojte teta, vás ne!" >:-[] >:D :yes:
Avatar - da_b0mb
6. 3. 2007 09:25
Mazec
Vkusne udelany auto...(treba Zonda se mi nelibi)...no a ta krivka kroutaku mluvi za vse ;-) :yes: