Kolik stojí povinné ručení na Ferrari a Lamborghini? Přinášíme přehled cen u luxusních vozů

Prezentace klienta
Pojištění luxusních automobilů není levná sranda. Víte, na kolik vás vyjde povinné ručení na Ferrari, Lamborghini nebo Maserati?

Do dvou tisíc ročně se rozhodně nevejdete, a to ani tehdy, pokud se rozhodnete si pojištění odpovědnosti z provozu vozidla pořídit v rámci akční nabídky a zlevnit pomocí bonusu a staršího pojistníka.

Cena povinného ručení se liší podle pojišťoven. Porovnáním jejich nabídek můžete ušetřit na pojistce i pár tisíc korun ročně. Ať už si tak sjednáváte povinné ručení na luxusní Ferrari, Lamborghini, Bentley, Porsche nebo Maserati, vždy se na pojistku zeptejte u více poskytovatelů.

Kolik stojí povinné ručení u luxusních vozidel?

Typ vozidlaRok výrobyRoční pojistné
Audi A6201232 306 Kč
Bentley Continental GT200626 266 Kč
Ferrari 360200126 266 Kč
Mercedes-Benz Třídy E201325 369 Kč
Lamborghini Gallardo201324 953 Kč
Maserati Ghibli201411 719 Kč
Porsche Panamera201010 029 Kč
Jaguar XF20139 687 Kč

Roční pojistné u luxusních automobilů je vysoké. Důvodem je, že se jedná o drahá vozidla, která většinou disponují velmi výkonnými motory.

Ceny v tabulce jsou orientační a odpovídají povinnému ručení u pojistníka ve věku 30 let, který trvale žije v Praze. Už jen místo bydliště v podobě hlavního města pojištění výrazně navyšuje.

Výše pojistky je stanovena na základě výpočtu online kalkulačky pojišťovny Allianz. Stačí ale změnit poskytovatele pojištění, věk a bydliště pojistníka a ihned se výše ročního pojistného změní.

Jak zlevnit drahé povinné ručení u luxusního vozidla?

Chcete-li ušetřit na povinném ručení, vyplatí se pojištění sjednat na staršího pojistníka, za předpokladu, že je vlastníkem automobilu mladý člověk žijící v naší metropoli. Řidiči ve věku 18 až 25 let jsou pro tabulky pojišťoven ti nejrizikovější, protože jsou často viníky dopravních nehod. Rozdíl mezi dvacetiletým pojistníkem a čtyřicetiletým může činit u luxusních vozů až 100 %. Česká legislativa ale umožňuje, aby vlastníkem vozidla a pojistníkem byly dvě rozdílné osoby.

Avšak zlevnit pojistku můžete i díky nabízeným akcím jednotlivých pojišťoven. Nejen Allianz, ale i například AXA, Česká pojišťovna, Slavia pojišťovna a UNIQA poskytují 10% slevu při roční platbě pojistného, dále pak 5% slevu můžete získat za online sjednání.

V neposlední řadě nezapomínejte na bonusy. Jestliže už máte takzvaně „vyjetých pár let bez nehod,“ máte díky bonusům nárok na nižší povinné ručení. V případě malusu dojde k opačnému efektu, a to ke zdražení povinného ručení.

TIP: Jste-li majiteli jednoho z luxusních vozidel, rozhodně nezůstávejte jen u základního povinného ručení. Vhod přijde i havarijní pojištění, pojištění odcizení a celá řada dalších připojištění, které k povinnému ručení lze sjednat.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly