Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Konec Fabií v MS továrních týmů!!

Michal Hochman
Diskuze (29)
Po nepřesvědčivých výkonech v letošním ročníku MS rally, zvlášť nového vozu Škoda Fábia WRC, se do příští sezóny 2004 MS rally tovární tým Škoda nepřihlásí!

Po nepřesvědčivých výkonech v letošním ročníku MS rally, zvlášť nového vozu Škoda Fábia WRC, se do příští sezóny 2004 MS rally tovární tým Škoda nepřihlásí! V rozhovoru který poskytl pan V. Kulhánek denníku sport, prohlásil, že tovární tým Škoda nepodá do 15. 11. 2003 přihlášku na MS 2004 (pokud by tovární tým Škoda přihlášku poslal, musel by se podle pravidel zúčastnit všech 16. soutěží MS rally 2004). To umožní továrnímu týmu startovat pouze ve vybraných závodech MS rally 2004.

Tovární tým Škoda, vybral jednu z variant MS rally a v postatě naznačil směr, kterým by se mohl ubírat seriál MS rally v následujících letech. To by se mohl „chytit“ i tovární tým Ford, který momentálně přešlapuje na místě! Ve svém důsledku by mohl jít i o precedens v budoucnosti celého seriálu MS, kdy by jednotlivé týmy startovaly pouze ve vybraných soutěžích seriálu MS.

V důsledku to znamená, že se tovární tým Škoda nezúčastní „zámořských soutěží“

Austrálie, Argentina, Japonsko, Nový Zéland, Mexiko, a v úvahu připadá údajně i Kypr.

Bez zajímavosti není ani složení továrního týmu, kde by podle spekulací měl startovat pouze jeden tovární jezdec T. Gardemeister a na postu druhého jezdce (vozu) by se mělo vystřídat několik jezdců. V úvahu přichází Roman Kresta, Jan Kopecký, Armin Schwarz a nejistý je stále osud D. Auriola, který se doposud nevyjádřil! Další nepotvrzenou zprávou je nový hnací agregát, který pravděpodobně nebude ve vozech Škoda Fabia v prvním závodě MS rally v Monte Carlu 2004.

Michal Hochman
Diskuze (29)