Kreslete auta jako profesionál

Prezentace klienta
Rádi trávíte svůj čas za volantem? Jsou auta vaším koníčkem? A ještě k tomu rádi malujete? Nakreslete si vozidlo svých snů jako profesionál!

Už od malička malujete auta a stále ještě jste svou kresbu nedotáhli k dokonalosti? Nebo chcete potěšit svého partnera obrázkem vašeho auta? Poradíme vám pár triků, jak být na svůj obrázek pyšní.

Předloha

Ideální je kvalitní fotografie. A mějte ji hned ve dvou vyhotoveních. Jedna vám bude předlohou, na druhé si auto rozdělte do bloků. Prostudujte si fotku a vytipujte si části, které vám budou činit potíže. Představte si, že jste dítě a obrázek budete malovat postupně. Převeďte si předmět své tvorby do základních tvarů pomocí jednoduchých čar. Tím si práci usnadníte a kresba vám půjde lépe od ruky.

Začněte kreslit

Lehkými tahy přeneste auto na papír. Pak mu dejte základní tvary. Naznačte tvar světel, pneumatik a dalších charakteristických znaků. Zatím jim nedávejte konkrétní podobu, držte se opravdu jen tvarů. Na detaily přijde čas později, až budete spokojeni s rysy auta.

Detaily a zase detaily

Pak už si s předními světlomety a pneumatikami můžete vyhrát. U pneumatik je důležitá perspektiva. Vždy a z každého úhlu musí být kulaté. Stínujte, naznačte vzorek, pohrajte si se světlem a stínem. Poklice by měly být souměrné, časem se naučíte jim dát i kovový lesk.

Dejte si záležet na čelním skle

Jeho kresba není vůbec jednoduchá a celkový výsledek může obrázek hodně ovlivnit. Využijte odrazu světla a svých pozorovacích schopností. Pozorujte úchvatnou hru odlesků a stínů. K pochopení vám postačí třeba obyčejná sklenička. Začněte nejtmavšími stíny a postupně se propracujte k těm jemným.

Nepospíchejte!

Na kresbu si vyhraďte dostatek času. Hrajte si s ní, nepospíchejte. Dejte si záležet na každém záhybu i každičkém detailu. Odměnou vám bude dokonale propracovaný obrázek.

Zdá se Vám to složité?

Cvičení dělá mistra. Je třeba zkoušet kreslit auto stále dokola, vidět chyby a napravovat je. Jenže co když je prostě nevidíte? A už nevíte, jak dál? Vyzkoušejte některý z kurzů kreslení. Lektoři jsou umělci, kteří si sami prošli procesem učení a zdokonalování.

Bojíte se, že vám to nepůjde? Nebojte se!

Stačí mít chuť a ochotu naslouchat a učit se novým věcem. Možná bude chvilku trvat, než najdete techniku, která vám nejvíc vyhovuje. Kurz kreslení a malování pro úplné začátečníky je průřezem technik. Techniku, která vás na kurzu nejvíce zaujme, pak můžete rozvíjet.

Nenechte se odradit, když se vám nebude ze začátku dařit. Někomu se začne dařit dřív, někomu později. Slibujeme ale, že z kurzu si odnesete několik obrázků, na které budete hrdí a s pýchou si je doma vystavíte, nebo je někomu darujete.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly