Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kvůli závodům v Brně bude mít policie na D1 zvýšený dohled

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Policie na Vysočině bude mít kvůli závodům silničních motocyklů v Brně po celý nadcházející víkend zvýšený dohled na D1.

Pořadatelé brněnské velké ceny očekávají velkou návštěvnost. Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov proto nasadí nejen vozy v policejním i civilním provedení včetně superrychlých vozidel, ale také policejní motocykly. Sdělila to krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

S motocyklovým šampionátem bývá tradičně spojený zvýšený počet fanoušků, kteří do Brna míří na vlastních motocyklech. "V pátek a v sobotu dopoledne se zaměříme především na dohled na dálnici D1 ve směru na Brno. Naší pozornosti neuniknou ani všechny významné komunikace první a druhé třídy, kde je předpoklad nájezdových a po skončení závodů odjezdových tras domácích i zahraničních fanoušků," uvedla mluvčí.

Provoz na D1 na Vysočině stále ještě komplikují dvě dlouhodobá dopravní omezení v úsecích mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem a mezi Lhotkou a Velkou Bíteší. Většina rekonstrukčních prací tam už skončila, úseky však mají stále charakter stavby. V těchto úsecích je proto omezena nejvyšší povolená rychlost 80 kilometrů v hodině. "V úseku Lhotka - Velká Bíteš je v mimopracovní dobu nejvyšší povolená rychlost stanovena na 100 kilometrů v hodině," doplnila Čírtková.

Policisté by podle ní měli působit na dálnici hlavně preventivně. Prioritou bude především zajistit plynulost provozu při příjezdu a při odjezdu návštěvníků motocyklových závodů. "Řidiče, kteří pojedou o víkendu po dálnici D1, vyzýváme ke zvýšené opatrnosti a vzájemné ohleduplnosti, aby zbytečně nedocházelo ke kolizím, které pak způsobí omezení provozu a tvorbu kolon," dodala mluvčí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)