Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.Auto.cz: Toyota Celica

David Bureš
Diskuze (3)
Prodej nové generace Toyoty Celica začne příští rok. Co si myslí majitelé o minulých generacích tohoto japonského sporťáku?

První generace Toyoty Celica se prodávala již na počátku 70. let, výroba sedmé generace skončila v roce 2006. Japonská automobilka v současné době uvažuje, že toto slavné označení opráší. V tomto případě by se osmou generací stal sporťák FT-86 vyvíjený ve spolupráci se Subaru.

Toyota Celica je na Moje.auto.cz hodnocena v deseti recenzních. Vlastníci si na svém automobilu chválí především jeho nízkou hmotnost, dobré jízdní vlastnosti a velký zavazadelník.

Nejstarší hodnocená Celica na Moje.auto.cz byla vyrobena v roce 1988, jedná se tedy o čtvrtou generaci. Bílý exemplář s dvoulitrovým motorem o výkonu 103 kW vlastní uživatel scruupp.

Novější pátou generaci s typickými vyklápěcími světlomety hodnotí uživatel Garfielld hned ve dvou recenzích. Vlastnil totiž jak Celicu z roku 1993 (motor 1,6 l o výkonu 77 kW), tak z roku 1991 (2,0 l a pohon všech kol).

V obou případech si majitel pochvaluje čitelné jízdní vlastnosti vozu, pružný čtyřválec a nízkou spotřebu. Zatímco Celica z roku 1993 má velký zavazadlový prostor, ta starší ho má kvůli poháněné zadní nápravě daleko menší. Vyklápěcí světlomety sice podle majitele usnadňují parkování, kvůli povinnému dennímu svícení jsou ale na obtíž, hlavně při jízdě na dálnici.

Pátou generaci s motorem 2.0GTi (115 kW) vlastní Bunny85. Tomu se na automobilu líbí jednak design, tak jeho spolehlivost a silný motor.

Šestá generace Celicy se čtyřmi kulatými předními světly je hodnocená v recenzi uživatele Sir-Speedy, jehož Celica byla vyrobena v roce 1998. Majitel na vozu oceňuje jeho nízkou hmotnost (1.170 kg), jízdní vlastnosti a nízkou spotřebu, na druhou stranu by podle jeho názoru mohl být motor silnější.

Uživatel matesz vlastní Celicu sedmé generace z roku 2000. V podrobné recenzi se dozvíte všechny důležité informace o tomto sporťáku. Podle názoru majitele jsou silnou stránkou auta nízká váha, výborný podvozek, přesné řízení a velký zavazadelník. Na druhou stranu mají sedadla nedostatečné boční vedení, navíc je dozadu špatně vidět.

Zbývající uživatelské recenze Toyoty Celica hledejte na Moje.auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Camaro427
16. 2. 2012 17:39
4G
Nejhezčí je stějne 4. generace. :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
23. 5. 2011 01:19
Re: 7G
Tak to si opravte kartu uživatele... >:-[]
22. 5. 2011 23:51
7G
"Uživatel matesz vlastní Celicu šesté generace z roku 2000." -> Uživatel matesz vlastní Celicu sedmé generace ;-)