Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LS: Nová generace v roce 2017 s přeplňovaným V8

Michal Fokt
Diskuze (14)
Lexus nám koncem měsíce v Tokiu představí studii příštího luxusního modelu LS. Ta ve své top verzi nabídne zbrusu nový downsizovaný osmiválec.

Současný Lexus LS se vyrábí už od roku 2006, před nedávnem oslavil deváté narozeniny a ještě má před sebou skoro další dvě léta, nástupce se totiž objeví až v roce 2017. Jak asi bude vypadat? Už koncem měsíce na Tokyo Motor Show automobilka ukáže jeho koncept, jenž by měl být, zcela v duchu značky, vcelku věrným předobrazem finální verze.

V tuto chvíli máme k dispozici pouze první potemnělý teaserový snímek, jenž navíc ukazuje to, co všichni tušíme, jak bude vypadat - příď s predátorskou maskou chladiče. Zajímavější jsou ovšem související kuloární informace. Vrcholem nabídky Lexusu LS má být opět hybridní verze, jejímž jádrem se stane úplně nový downsizovaný turbomotor. Ten by měl mít objem kolem 3,5 litru, ovšem pozor, bude se jednat o vidlicový osmiválec!

Výkon hybridního systému by se měl pohybovat kolem 400 kW, ten samý motor v nehybridní verzi by měl dávat zhruba 345 kW. Podle evropského šéfa Lexusu Alaina Uyttenhovena se máme těšit na "emotivnější" styling a nemáme prý u této značky očekávat styl "matrjoška", kdy jsou mezi jednotlivými vozy rozdíly víceméně pouze ve vnějších rozměrech. Každý model Lexusu si tedy ponechá určitý vlastní výraz a charakter. Cílem značky prý není hon za prodejními čísly, Lexusy by měly být v první řadě nepřehlédnutelné a měly by polarizovat názory. Zcela v duchu japonské odlišnosti, stavící na unikátním designu a smyslu pro detail.

Michal Fokt
Diskuze (14)
11. 10. 2015 14:48
Re: 3,5 litru
V zásade súhlasím, otázkou je, koľko sa predá vo svete 12 válcových motorov, resp.aký je ich podiel z celkovej produkcie v luxusnej triede a či má zmysel pre Lexus niečo podobné riešiť a vyrábať z hľadiska ekonomického. Keďže peniaze sú väčšinou až na prvom mieste ;-)
Avatar - Ham.
11. 10. 2015 14:04
Re: 3,5 litru
Prestiž modelu se neodvíjí od nejslabší motorizace, ale naopak vždy od té "královské". A co se prodává v EU (tady má LS prodeje tak jako tak blízké nule) je jedna věc, druhá věc je, co se prodává v Číně, USA nebo v bohatých arabských zemích a tam je to hodně jinak.
Avatar - Hammunasakra
11. 10. 2015 14:02
Re: 3,5 litru
:yes: :-)
11. 10. 2015 13:49
Re: 3,5 litru
Prestíž je až na prvom mieste a preto tvorí väčšinu predaja v EU 6 valcový dízel
Avatar - Hammunasakra
11. 10. 2015 12:15
Re: 3,5 litru
Vyvíjet V12 je v dnešní době pro Lexus, Jag nebo Maserati naprostá blbost
Bez prestiže bude navždy i Porsche ;-)

Zato VW Phaeton je prestižní žejo :-)