Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lipský autosalon stojí za návštěvu! (fotogalerie)

Ondřej Láník
Diskuze (32)
Jestliže jste neměli možnost osobně navštívit ženevský autosalon, organizátoři toho lipského vám nabízí měsíc po Ženevě jeho alternativu.

Jestliže jste neměli možnost osobně navštívit ženevský autosalon, organizátoři toho lipského vám nabízí měsíc po Ženevě jeho alternativu. V pátek jsme Lipsko navštívili můžeme jej vřele doporučit.

Lipsko se už od roku 1996 chlubí světu honosným výstavištěm ze skla a betonu, které samo o sobě stojí za návštěvu. Od 2.4.2005 do 10.4.2005 se zde koná druhá nejvýznamnější automobilová výstava v Německu - Auto Mobil International. Na 130.000 m2 se představuje již popatnácté přehled novinek a trendů v automobilové branži.

Prakticky vše důležité ze Ženevy můžete snadno na vlastní oči vidět na AMI v Lipsku. Cesta z Prahy trvá autem přibližně tři hodiny, výstaviště poblíž dálnice A14 je výborně přístupné, parkovacích míst dostatek. Výstava samotná je velkoryse dimenzována. Během novinářského dne se na mnoha rozlehlých stáncích přítomní novináři ztráceli mezi automobily a nebyl problém si každý automobil v klidu prohlédnout. Během běžných návštěvních dnů předpokladáme také příjemnější prostředí než třeba ve Frankfurtu, či Paříži, protože AMI zatím není tak známé a architektonické uspořádání je vskutku prvotřídní. Bohužel musíte oželet zástup světových novinek, protože těch se letos v Lipsku mnoho neukázalo. Ty hlavní přivezl Volkswagen (Fox a facelift Pola) a my se jim budeme podrobněji věnovat v samostatných článcích.

Nezapomenutelným zážitkem je procházka ve skleněné hlavní hale, mezi desítkami amerických korábů silnic, které tvoří doprovodný program letošní výstavy (velká fotogalerie bude v dalším samostatném článku).

Vstupné na lipský autosalon stojí 9,5 Euro (v ceně použití městské hromadné dopravy v Lipsku), zlevněné vstupné činí 6,5 Euro, řidiči, kteří přijedou až na výstaviště mohou zakoupit celodenní vstupenku za 8,5 Euro.

Ondřej Láník
Diskuze (32)
3. 4. 2005 09:56
Děkujeme
Krásné snímky, děkujeme. Kvůli těm amerikám má cenu tam jet. Jinak vidím, že Porsche je Porsche, Alfa, že tvrdě tlačí na pilu a vidím ji jako výbornou. Bohužel jak procházím snímek za snímkem, je zřetelné, že se dá vyrábět kde co, dokonce i Kia Rio, a vystavovat to tam, kde maj kralovat jen krásné tvary. Octávii chybí jen vzadu nápis - sport. To abychom se nemýlili... Polo okoukalo od Jardy s Bertoňákem ty nádražácký lampy a dali je dozadu... ovšem nebýt toho, tak je Polo jednička. Foxe jsem chválil. Už ne. Rád se dívám na Nisan a Mazdu. Je vidět, že krásná auta jsou ta, která si nikdo (skoro) nemůže koupit. Čím levnější, tím hoprší. Že by něčí zájem? Přece to tak být nemusí.