Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Magna koupí část firmy Karmann vyrábějící střešní systémy

Diskuze (2)
Kanadská společnost Magna koupí Dachsparte – divizi německého Karmannu, která se zabývá výrobou střešních systémů pro kabriolety. Transakce ještě podléhá souhlasu německé vlády, se správcem konkurzu na Karmann se již Magna dohodla.

Dachsparte jsou jednou z divizí loni zkrachovalé karosárny Karmann. V německém Osnabrücku zaměstnává 359 zaměstnanců a v odštěpeném závodu v polském Zary dalších 362. Společnost vyrábí střešní systémy pro kabriolety, třemi nejdůležitějšími odběrateli jsou BMW (1 Cabrio), Mercedes-Benz (třída E kabriolet) a Renault (Mégane CC).

Magna se dohodla na odkupu této divize. Konečné slovo má ale ještě německá vláda, jejíž posvěcení je nezbytné pro dokončení transakce. Právní zástupce Karmannu nicméně považuje Magnu za spolehlivého partnera, který zajistí pokračování stávajících kontraktů. Karmann dal kanadské společnosti přednost před španělským CIE Automotive.

Společnost Magna International, založená v 50tých letech v Kanadě rakouským emigrantem, je jedním z předních dodavatelů automobilového průmyslu. V 238 továrnách zaměstnává 73 tisíc lidí a má široký záběr výrobních i vývojových kapacit. Mezi veřejností je Magna známá hlavně svojí nabídkou na převzetí automobilky Opel a díky dceřiné společnosti Magna Steyr, která v rakouském Grazu externě vyrábí automobily osmi různých značek.

Kromě Magny se na rozprodávání majetku Karmannu účastní také Volkswagen. Ten již zakoupil nemovitosti patřící Karmannu a v roce 2011 plánuje v prostorách bývalé továrny zahájení výroby nového Golfu Cabrio.

Diskuze (2)
25. 3. 2010 14:05
Re: Když ne celej Opel....
Vidíš to, derú sa dopredu, možno v nich je skrytý nový potenciál a Oplu by bolo pod ich krídlami lepšie.
25. 3. 2010 10:01
Když ne celej Opel....
, tak aspoň ty střešní nosiče :-)