Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Melandri měl těžké rozhodování

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Dvě zcela odlišné touhy v sobě musel v brazilském závodu krotit Marco Melandri, který vede průběžné pořadí třídy 250cc.

Dvě zcela odlišné touhy v sobě musel v brazilském závodu krotit Marco Melandri, který vede průběžné pořadí třídy 250cc. Mladý italský jezdec na jedné straně toužil po vítězství, na druhé straně nechtěl riskovat ztrátu důležitých bodů v šampionátu. Aprilia mohla zisk konstruktérského titulu slavit již v Brazílii.

Dvěstěpadesátky odstartovaly na osychající trati, ale v průběhu osmého kola začalo opět pršet a sebemenší chyba by znamenala konec závodu. „Jakmile začalo pršet, okamžitě zmizely náznaky suchých míst. Pak to bylo podstatně komplikovanější. Nechtěl jsem udělal sebemenší chybu, která by mě mohla ohrozit,“ řekl po závodu Melandri, který nakonec dokázal potlačit přirozenou touhu po vítězství v závodu: „Hrozně rád bych býval vyhrál, ale kdybych uklouznul, sám sobě bych to neodpustil. Potom mi z boxů ukázali, že Fonsi upadnul, takže jsem mohl jet trochu volněji – předtím byl za mnou a začínal dotírat. Nakonec jsem získal dalších 13 bodů, které jsou pro šampionát velmi důležité. Porto byl skvělý a vítězství si zasloužil. Závod vyhrál v prvních třech kolech, jednoduše zrychlil a těžko se jej dalo udržet. Nyní doufám, že další závody se už pojedou na suché trati, všechen ten déšť mě už začíná štvát,“ dodal Melandri s narážkou na poslední dva zmoklé závody.

Aprilia mohla v Brazílii slavit zisk titulu – zvítězila v Poháru konstruktérů. Melandri měl na tomto vítězství značný podíl, protože letos triumfoval již v sedmi závodech. Pro Aprilii to je 16. titul v Mistrovství světa silničních motocyklů, z toho deváté ve třídě 250cc. Navíc má velkou šanci na double s jezdeckým triumfem, což se jí v této kubatuře podařilo dosud pětkrát.

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)