Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz: jízdní kolo s výbavou automobilu

Libor Zezulka
Diskuze (15)
Mercedes-Benz nabídne několik nových modelů s cenou od 38 000 do 75 000 Kč. Nemají motor ani volant, ale řídítka, šlapátka a nečekanou výbavu.

Sotva odezněla premiéra nové třídy M a B na ženevském autosalonu, připomněl se Mercedes-Benz znovu. Po důležitých novinkách z automobilového průmyslu představil německý výrobce neméně důležité novinky z průmyslu cyklistického. Tři nová jízdní kola určená pro různé příležitosti a do různých podmínek mají oslovit sportovně založené fanoušky značky a dokázat, že mercedes míří na vrchol s každým produktem, ať jsou to automobily nebo jízdní kola.

Nutno podotknout, že pohled na výbavu bicyklů s třícípou hvězdou na „krčku“ ambice mercedesu potvrzují. První zázrak Automatic bike se může pochlubit naprosto unikátní výbavou v čele se vzduchovým pérováním, které se automaticky přizpůsobuje jízdním podmínkám (je možné zvolit i manuální režim), a osmistupňovým automatickým systémem řazení. Výbava dále obsahuje například senzor automatického zapínání světel a velmi účinné a nevadnoucí brzdy.

Za Automatic bike si mercedes účtuje 2490 eur (necelých 75 000 Kč). Mountain Bike se vrací do zaběhnutých cyklistických kolejí a kromě systému dual-control gearshift systém, který umožňuje změnu převodu brzdovou pákou, nabízí poměrně standardní funkce. Mountain Bike stojí 1790 eur. Poslední Fitness Bike chce upoutat především moderním designem, lehkým a pevným rámem, za něhož zákazníci zaplatí 1290 eur. Mercedes slibuje i řadu příslušenství.

Chcete-li zůstat věrní značce Mercedes-Benz i na zdravotní projížďce nebo extrémním sjezdu na horách, máte možnost. Ale jako ve světě aut i zde platí, vlastnit mercedes něco stojí.

Libor Zezulka
Diskuze (15)
29. 12. 2021 19:34
Re: Kolo, kolo!
Já nevím, mně se to třeba docela líbí, ale na druhou stranu s vámi asi souhlasím. Když už kolo, tak raději od nějaké ověřené značky. Sám jsem si nedávno kpoval horské kolo a nakonec jsem si z https://www.cycology.cz/jizdni-kola/ objednal jedno od CTM. Vím, že několik známých kola této značky má a jsou s nimi spokojení, takže této značce věřím.
25. 6. 2021 19:44
Kolo, kolo!
Opravdu si myslíte, že Mercedes-Benz je vhodným kandidátem na výrobu kol? Není lepší se zajít podívat na https://www.cyklosvec.cz/stevens a vybrat si kola a elektrokola Stevens? Víte, Stevens se vyrábí od roku 2016 a proto mají velké zkušenosti s masovým trhem. Na to Mercedes nesahá ani po paty. Oni umí auta, to jo, ale kola? No já vám teda nevím.
29. 1. 2021 17:15
Kolo
No nevím, já jsem si nedávno pořizovala nové kolo a nebyl to tedy žádný mercedes benz... To si upřímně myslím, že je takový zbytečný přežitek a spousta lidí by něco takového ani zdaleka nepotřebovala... No a ta stránka, odkud jsem si to kolo pořídila byla tato - https://www.cyklosvec.cz/kola , tak kdyby náhodou také někdo chtěl něco, co je více při zemi, tak mrkněte :-)