Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motoristické Legendy v Praze o víkendu nabídnou 1000 exponátů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Motoristická slavnost Legendy startuje již zítra. Na jednom místě najdete stovky automobilových skvostů.

Světové hvězdy motorsportu, 750 automobilů a 350 motocyklů, exhibiční jízdy a mnoho doprovodných akcí nabídne ve dnech 13. a 14. června v parku Psychiatrické nemocnice Praha-Bohnice druhý ročník akce pro fanoušky motorismu Legendy. Pozvání přijali soutěžní jezdec John Haugland, účastník rallye Juho Hänninen nebo jediný český účastník Formule 1 Tomáš Enge. Autosalon i motosalon představí současné modely, veterány i závodní speciály.

"Je to dvoudenní svátek motorismu, který loni navštívilo 20.000 lidí. Do pěti let bychom chtěli z Legend udělat takovou událost, jakou je ve svém oboru například filmový festival v Karlových Varech," uvedl na dnešním setkání se zástupci médií zakladatel akce Lubor Kos.

Osmašedesátiletý bývalý norský automobilový závodník Haugland mnoho svých triumfů získal s vozy značky Škoda, konkrétně pak se Škodou 130 LR a 130 RS. Také třiatřicetiletý finský jezdec Hänninen je tuzemským fanouškům dobře známá tvář. V kokpitu Škody Fabia S2000 před pěti lety vyhrál coby týmový parťák Jana Kopeckého seriál Intercontinental Rally Challenge (IRC). Další z významných hostů osmatřicetiletý Enge jako jediný Čech závodil ve Formuli 1 a národní prvenství si připsal též v seriálech F3000 či americké IndyCar. "Já si myslím, že taková akce s tolika skvostnými auty v České republice chyběla," podotkl Enge, který se zúčastnil i prvního ročníku Legend.

Auto moto show Legendy letos mimo jiné nabídne premiéru renovovaného unikátu okruhové Škody Rapid 130 R/H, který dokázal vyvinout rychlost až 260 kilometrů za hodinu. Rapidu budou dělat společnost další originální závodní škodovky: jedinečná okruhová Škoda 130 LR/H, rallyeová Škoda 130 LR skupiny B z Tour de Corse nebo první vyrobená tréninková Škoda 130 LR.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - Stejsn
13. 6. 2015 19:27
Mám tam auto, jděte se podívat.
Je v sekci služebních aut ( = s majákama).